Jezdecký kádr BMW pro rok 2018 - Martin pryč a co s Blomqvistem?

-haj / iMotorSport.cz, 17. prosince 2017, 21:27 Google+

V jezdeckém kádru BMW v DTM nás čekají velké změny. Maxime Martin a Tom Blomqvist pravděpodobně mnichovskou značku již reprezentovat nebudou, nahradit by je měli Joel Eriksson a Philipp Eng.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Maxime Martina v DTM v sezoně 2018 už neuvidíme

Maxime Martina v DTM v sezoně 2018 už neuvidíme | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Vítěz letošního Norisringu, Maxime Martin, odchází od BMW. 31letý Belgičan se po 4 letech s BMW v DTM vrací do vytrvalostních závodů, kde bude jezdit s Aston Martinem. Tím se uvolní jedno místo v sestavě BMW pro DTM. V pátek 15. prosince pořádalo BMW v Mnichově rozlučkovou party s letošní sezonou, na které se také mluvilo o jezdeckém kádru značky pro DTM.

Martin mezi jezdci pro rok 2018 nebyl. Může se dost dobře stát, že nebude jediným, který v sestavě nezůstane. Dle informací německého 'Motorsport-Total.com' by mohl skončit také Tom Blomqvist, který v tabulce sezony 2017 skončil jako předposlední a byl tak nejhorším pilotem BMW. Brit od letošní sezony jezdí s týmem Andretti také Formuli E. Letošní finálový závod na Hockenheimu mohl být dost pravděpodobně také jeho posledním v Deutschen Tourenwagen Masters. BMW ale spolupracuje s týmem Andretti, a tak Tom zřejmě v rodině BMW zůstane. 

img-responsive

Uvidíme v DTM příští rok Toma Blomqvista? | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Dle informací 'Motorsport-Total.com' by se v jezdecké sestavě německé automobilky mohli objevit Joel Eriksson a  Philipp Eng. Oba si BMW vyzkoušeli na říjnovém testu mladíků na Lausitzringu. Eriksson, který je od roku 2016 součástí juniorského programu BMW, letos sbíral úspěchy ve FIA Evropské sérii Formule 3 a sedmi vítězstvími skončil na celkovém druhém místě za Lando Norrisem, který příští rok bude startovat ve Formuli 2 a stal se rovněž testovacím pilotem McLarenu v F1. 

Eng se podílel na testovacím programu speciálu BMW M8 GTE pro vytrvalostní závody šampionátu WEC. Účastnil se také testů nového aerodynamického paketu pro BMW M6 GT3 na Nordschleife. Silnými výkony se prezentoval také v GT-Masters, kde s týmem Schnitzer skončil čtyřikrát na pódiu. 

Vytisknout

Diskuze: Jezdecký kádr BMW pro rok 2018 - Martin pryč a co s Blomqvistem?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

start

DTM odhalilo kalendář: Vrací se do Anglie a Itálie

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud