DTM po odchodu Mercedesu přijde s "udržitelným konceptem", Audi a BMW se ke kroku Mercedesu vyjadřují

-haj / iMotorSport.cz, 5. srpna 2017, 16:00 Google+

Společnost ITR, která je promotérem šampionátu DTM, se nechala slyšet, že brzké oznámení odchodu Mercedesu ze šampionátu jim dá dostatek prostoru k přípravě "udržitelného konceptu" pro budoucnost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes bude v DTM chybět

Mercedes bude v DTM chybět | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mercedes všechny svým oznámením o odchodu z DTM překvapil. Německá značka se rozhodla dát přednost elektrickým formulím. Z DTM se však stáhne až na konci sezony 2018. Od roku 2019 se tedy může stát, že v šampionátu zůstanou jenom dva výrobci - Audi a BMW. 

"ITR jako promotér a organizátor tohoto šampionátu lituje kroku, který Mercedes udělal. Musíme ho sportovně a fairové akceptovat. DTM je jednou z nejdůležitějších světových sérií cestovních vozů. Mercedes oznámil svůj odchod s velkým předstihem. To dává ITR čas na to, aby situaci zanalyzovalo a připravilo udržitelný koncept pro budoucnost," praví se v oficiálním prohlášení ITR.

img-responsive

Přitom v novodobé historii Mercedes k DTM neodmyslitelně patří. Vzpomínáte, jak s ním jezdil Jaroslav Janiš? | foto: dtm.de

Jenže už se také vyrojilo nemálo spekulací, že by tento krok mohl vést k zániku DTM. Šéfové Audi a BMW se nechali slyšet, že se pokusí najít řešení, které by zajistilo budoucnost DTM. "Velice litujeme rozhodnutí Mercedesu ukončit po sezoně 2018 svoje angažmá v DTM. Je to těžkou ránou pro DTM," říká Jens Marquardt, šéf BMW Motorsport. 

"Teď je čas na vyhodnocení situace a diskutování budoucích scénářů s ITR. Je třeba zvážit, jestli budeme pokračovat se stávajícími pravidly a nebo je upravíme například dle GT [to je jasný odkaz na možný vznik série Class One od roku 2019]. Zatím je ale moc brzy na to, aby se mohlo spekulovat o dlouhodobém vlivu na DTM. Fanoušci si zcela jistě zaslouží, aby se za budoucnost DTM bojovalo. To je to, co budeme dělat," dodal Marquardt. 

img-responsive

Na snímku "Mistr DTM", Bernd Schneider, | foto: dtm.de

Audi Sport se k situaci vyjádřilo přes sociální media, když na Twitter napsalo: "Hej Mercedes AMG! Litujeme vašeho rozhodnutí opustit DTM na konci roku 2018. Sváděli jsme (a svádíme) skvělé souboje! TOP mezinárodní závody cestovních aut jsou velmi důležitým komponentem naší tovární strategií pro motorsport."

Vytisknout

Diskuze: DTM po odchodu Mercedesu přijde s "udržitelným konceptem", Audi a BMW se ke kroku Mercedesu vyjadřují

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ze Stuttgartu dnes přišla velmi smutná zpráva...

Mercedes po sezoně 2018 opustí DTM a bude se věnovat F1 a Formuli E!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud