Mercedes po sezoně 2018 opustí DTM a bude se věnovat F1 a Formuli E!

-haj / iMotorSport.cz, 24. července 2017, 22:22 Google+

Mercedes dnes oficiálně potvrdil, že po skončení příští sezony opustí DTM a od sezony 2019/2020 se bude účastnit seriálu Formule E.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ze Stuttgartu dnes přišla velmi smutná zpráva...

Ze Stuttgartu dnes přišla velmi smutná zpráva... | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Stuttgartská značka byla klíčovou součástí DTM od jeho znovuzrození v roce 2000. Její odchod na konci sezony 2018 tak v DTM zanechá pouze dva výrobce, což jsme naposledy viděli v sezoně 2011, kdy proti sobě soupeřily pouze Audi a Mercedes. Od roku 2012 se pak do série poprvé v novodobé historii zapojilo BMW. 

"Naše roky v DTM budou vždy vysoce ceněny jako hlavní kapitola motorsportovní historii Mercedesu. Chtěl bych poděkovat každému členovi týmu, jeho fantastická práce pomohla udělat z Mercedes-Benzu nejúspěšnějšího výrobce v průběhu tohoto času. 

I když je odchod těžký pro každého z nás, tak budeme dělat maximum letos i příští rok, abychom se pokusili vyhrát největší možný počet titulů předtím, než odejdeme. Dlužíme to našim fanouškům a také nám samotným," řekl Toto Wolff. 

img-responsive

Mercedes patřil neodmyslitelně k novodobému DTM | foto: Mercedes-AMG

Mercedes poprvé vstoupil do Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (předchůdce DTM) v roce 1988. Titul oslavila prémiová značka poprvé v roce 1992 s Klausem Ludwigem. Letos nasazuje všech šest vozů tovární tým HWA a značku reprezentují Gary Paffett, Paul di Resta, Lucas Auer, Edoardo Mortara, Maro Engel a Robert Wickens. Na účasti Mercedesu v F1 se nic nemění, což dnes znovu potvrdil také Toto Wolff, toto jejich angažmá bylo navíc nedávno podpořeno podpisem nové dlouhodobé smlouvy s jejich partnerem, společností Petronas.

Vytisknout

Diskuze: Mercedes po sezoně 2018 opustí DTM a bude se věnovat F1 a Formuli E!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Engel šokoval svět DTM svým vítězstvím

Moskva: Maro Engel slaví svoje první vítězství v DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud