2. Evropa: Drama od světel pod vlajku

Daniel Šupa, 29. května 2005, 20:27 Google+

Z triumfu se radoval Piccione a vynikající výkon podal Carroll. Smůlu měl tým Arden.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Piccione, Clivio

Piccione, Clivio | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Bruni využil pole position a nenechal si první místo v závodě vzít. Piquet se ho sice pokusil pokořit v první zatáčce, ale byl dlouhý na brzdách a na druhé místo se dostal Neel Jani. Ital zvyšoval svůj náskok, ale vzadu za ním to stále vřelo. Do vzájemné kolize se zapletli, opět v osudné první zatáčce, Lopez a Lapierre, Francouz bohužel sestřelil svého týmového kolegu a vedoucího jezdce šampionátu Kovalainena. Premat neměl kam uhnout a narazil do Lopeze. Za Brunim následovali Jani, Piquet, Piccione, Rosberg, Pantano a z hloubi pole se probíjející Adam Carroll. V 16. kole však u týmu Coloni vystřídalo příjemné očekávání zděšení. Bruni zpomalil a skupinou pronásledovatelů byl bez problémů překonán. S porouchaným vozem zamířil do boxů.

Do čela se dostal Jani, ale mezi ním a šestým Carrollem bylo jen 1,6 vteřiny! Pilot stáje Racing Engineering se však potýkal s brzdami, které ničily přední pneumatiky a Piccione šanci nepromarnil. Svůj náskok ihned po úspěšném předjetí zvýšil. Jani o chvíli později zamířil pro nové přední gumy.

Cílem tak prolétl na prvním místě Piccione před Carrollem, který se probojoval na druhé místo skrz jezdecké pole z 21. pozice na startu. Hned za jeho zadním spoilerem dokončili závod synové slavných otců Piquet a Rosberg.

Pantano bojoval o stupně vítězů, ale chyboval a během jeho hodin v posledním kole byl překonán Hernandezem a Monfardinim. Speedovi se v posledních závodech příliš nedaří, přesto mu rychlost nechybí a dnes si připsal alespoň dva body za nejrychlejší kolo.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: 2. Evropa: Drama od světel pod vlajku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hezemans/Kumpen/Longin

Chevrolet Corvette dobývá Evropu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud