Guy Smith s Audi UK

Daniel Šupa, 3. února 2004, 09:59 Google+

Britský tým spolupracuje s výrobcem a společností Veloqx na návratu R8 na výsluní.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Britský jezdec Guy Smith se stal dalším potvrzeným jezdcem předního týmu vytrvalostních závodů. Jeho stálým týmovým kolegou bude Jamie Davis a pro vytrvalostní závody v Le Mans a Sebringu by je měl doplnit další Brit.

Smith by mohl být po dvaceti letech prvním Britem, jenž by obhájil rok starý triumf v 24hodinovém závodě v Le Mans. Kromě tradičního francouzského závodu bude tým reprezentovat také při 12 hodinovém závodě v americkém Sebringu a prvním ročníku evropského šampionátu LMES.

„Loni jsem vyhrál Le Mans s Bentley a jsem přesvědčen, že mohu přidat své druhé vítězství letos v červnu, a opět s britským týmem,“ prohlásil Guy Smith.

V posledních pěti závodech v Le Mans skončilo Audi vždy v Top 3 a vyhrálo v letech 2000 až 2002. Smith hodlá vyhrát pro ingoldstadtského výrobce další vítězství.

„S Audi R8 jsem závodil v roce 2001 a vychutnám si příležitost závodit s ním znovu, neboť se jedná o jeden z nejúspěšnějších vozů moderní historie,“ slibuje Smith.

Stáj nasadí jako jediná z týmů používajících vozy Audi R8 dva speciály. Ve druhém voze bude ve dvou prestižních závodech startovat i trojnásobný vítěz Le Mans Frank Biela, kterého doplní německý týmový kolega Pierre Kaffer.


Foto: Archiv

Vytisknout

Diskuze: Guy Smith s Audi UK

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Michael Lewis a Tomy Drissi opět na startu - anotační foto

Michael Lewis a Tomy Drissi opět na startu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud