Carpentier nejlepší v kvalifikaci v Las Vegas

ar1, 25. září 2004, 10:04 Google+

Vítěz posledního závodu v Laguna Seca Patrick Carpentier z týmu Forsythe Chamopionship Racing porazil své soupeře i při kvalifikaci na sobotní noční závod v Las Vegas.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Carpentier, Patrick

Carpentier, Patrick | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Carpentier si tak ponechal šanci na zisk svého prvního titulu v Champ Car World Series. Carpentier v Las Vegas získal na 1,5 míle dlouhém ovále s časem 26,190s své první letošní a celkově páté Pole-position. Tím si připsal do celkového hodnocení jeden cenný bod.

Do 166 kol dlouhého závodu vyjede Carpentier z prvního místa, druhý Jimmy Vasser (PKV Racing), třetí Sebastien Bourdais (Newman-Haas Racing), čtvrtý Bruno Junqueira (Newman-Haas Racing), Michel Jourdain jr. (RuSPORT) a šestý Rodolfo Lavin (Forsythe Championship Racing).

Carpentier vyhrál Pole-position skoro po roce. Naposledy vyhrál Pole v Laguna Seca, kde také vyhrál způsobem start – cíl.

Společně s Carpentierem z první řady odstartuje Jimmy Vasser, jenž si první řadu vybojoval v letošní sezoně vůbec poprvé. Je to jeho nejlepší umístění od kvalifikace v Long Beach roku 2002, kde získal v kvalifikaci Pole a v závodě druhou pozici.

Michel Jourdain jr. po druhé za sebou získal nejlepší pozici na startu letošní sezony. Lavin skončil mezi oběma jezdci týmu RuSPORT a to právě Jourdainem jr. a A.J. Allmendingerem, jenž odstartuje ze sedmé pozice. Vítěz posledního závodu na ovále (Milwaukee) Ryan Hunter-Reay – Herdez Competition skončil v kvalifikaci na závod v Las Vegas před svým stájovým kolegou Mariem Dominguezem na osmé pozici.

Jezdec stáje PKV Racing Roberto Gonzales v pátek zaznamenal také svoji nejlepší letošní kvalifikaci, když se svým časem 26,579s se dokázal protlačit do první desítky na startu. Do dokazuje, že na oválech až tak neplatí to, co na běžných tratích seriálu Champ Car.

Úřadující šampión Paul Tracy se musí smířit až s 11. pozicí. Je to jeho nejhorší umístění na startu od loňského závodu na EuroSpeedway v Lausitzu.

Foto: Michael Levitt, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Carpentier nejlepší v kvalifikaci v Las Vegas

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Weaver - Leitzinger

Lola týmu Dyson Racing z Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud