Schneider na vrcholu

iAdam, 20. září 2008, 18:28 Google+

BARCELONA - KVALIFIKACE; O nejrychlejším času dnešní kvalifikace se v Barceloně rozhodovalo až v poslední minutě. Nakonec si pole position zajistil Schneider s náskokem pouhých 31 tisícin sekundy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schneider, Bernd

Schneider, Bernd | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V dnešní kvalifikaci si první místo na startu zítřejšího závodu potvrdil Bernd Schneider a zaznamenal tím svoji první pole positron od kvalifikace v Zandvoortu v roce 2005. Ve dnešní,  velmi napínavé kvalifikace zajel čtyřiačtyřicetiletý Němec se svým Mercedesem nejrychlejší čas až v úplném závěru. Porazil tak lídra průběžného pořadí Timo Scheidera o pouhých 31 tisícin sekundy.

Na třetí místo se postaví druhý Mercedes pilotovaný Skotem di Restou. Ten se v průběžném pořadí dělí o třetí příčku v průběžném pořadí s Britem Greenem, který skončil dnes pátý za Němcem Tomczikem, jenž tu v letech 2006 a 2007 získal pole positron a loni také vyhrál.

Úřadující šampión DTM Mattias Ekström odstartuje do devátého letošního podniku ze šesté příčky. O velké překvapení se postaral Mike Rockenfeller, který se svým ročním Audi obsadil pěkné sedmé místo. Tento čtyřiadvacetiletý Němec se může pochlubit také tím, že v  evropské sérii Le Mans získal před týdnem s Audi titul absolutního mistra. Ve čtvrté řadě ho doplní další Audi Premata.

Značným propadákem skončila kvalifikace pro někdejší hvězdu formule 1 Ralfa Schumachera, který nepostoupil ani z první části a v neděli bude stát až jako sedmnáctý. Nezadařilo se však ani Dánu Kristensenovi a Kanaďanu Speglerovi, kteří odpadli po druhé části a budou startovat devátý a desáty.
Vytisknout

Diskuze: Schneider na vrcholu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Dario oficiálne potvrdený do Surfers Paradise

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud