Helio Castroneves získal v Indy pole-position

iM3, 10. května 2009, 21:54 Google+

Helio Castroneves získal poprvé po svém návratu na závodní dráhu pole-position. A nejde o jen tak obyčejné první místo na startu, vést závodní pole na Indianapolis 500 je snem mnohých pilotů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Castroneves vyhrál v Indianapolis již dvakrát, podařilo se mu to v letech 2001 a 2002, nyní má nakročeno k třetímu triumfu. Po soudním procesí se může konečně plně soustředit na to, co má nejraději.

„Mnohokrát během soudu jsem myslel na to se sem dostat. Přál jsem si to. Být zde znamená, že má víra mne nezklamala,“ řekl Castroneves po vítězství v kvalifikaci, která rozhodovala o postavení na prvních 11 místech.

Týmový kolega Ryan Briscoe držel nejrychlejší čas celé odpoledne, ale Brazilec ho v závěru sesadil na druhé místo. Z první řady ještě odstartuje Dario Franchitti, vítěz z roku 2007.

Druhé řadě vévodí překvapivě Graham Rahal, půjde o jeho druhý start v Indianapolis, přitom za sebou nechal Scotta Dixona a Tonyho Kanaana.

I třetí řada má své překvapení. Je jím Mario Moraes z týmu KV Racing. Doplní ho Marco Andretti a dočasný navrátilec Will Power.

Desáté a jedenácté místo získali Danica Patrick a Alex Lloyd.
Vytisknout

Diskuze: Helio Castroneves získal v Indy pole-position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Krumm/Turner

Nissan neviděl cíl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud