Grosjean na vodě riskoval a vyhrál

Daniel Šupa, 19. července 2008, 20:02 Google+

NĚMECKO - 1. ZÁVOD; Romain Grosjean se po triumfu v kratším turecké závodě dočkal vítězství i v hlavním a bodově lépe hodnoceném. Pantano kontroloval svoji vedoucí pozici bez výraznějších problémů, ale s příchodem deště volil opatrnost. Francouz riskoval a zaslouženě vyhrál.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Grosjean, Romain

Grosjean, Romain | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Po 35 kol vedl závod z pole position startující Pantano, na jehož chybu marně vyčkával pozdější vítěz Grosjean. Čtyři kola před cílem přišel předpovídaný déšť prudkou průtrží mračen. Šlo však o krátkou přeháňku.

Pantano vedoucí průběžné pořadí a aspirující na titul nehodlal riskovat a proto se agresivnímu Grosjeanovi příliš tvrdě nebránil. Oba setrvali na slicích až do cíle přesto, že závodní dráha měla podobné vlastnosti, jako ledová plocha.

Jak náročné bylo udržet vůz na slicích svědčila řada rozbitých monopostů, přičemž kupříkladu Buemi vyplaval z tratě na třetí pozici. Třetí příčka byla začarovaná, podobně totiž dopadl i Villa, který však závod na nebodované pozici alespoň dokončil a zajistil si lepší místo na startu zítřejšího sprintu.

Třetí nakonec dojel do cíle Parente, jenž prokletí třetího místa prolomil. Poté co chyboval v Spitzkehre a propadl se za Sennu, dokázal ho ještě v tom samém a posledním kole předjet.

Senna eliminoval včerejší nevydařenou kvalifikaci a soustředil se na sbírání bodů do šampionátu. Při dešti volil zastávku u mechaniků a byl prvním vozem v cíli na pneumatikách do deště.

Poslední body si rozebrali di Grassi, Maldonado, Soucek a Chandhok, jenž bude zítra startovat do kratšího závodu z pole position. Bod za nejrychlejší kolo si připsal Pantano.

Průběžné pořadí naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Grosjean na vodě riskoval a vyhrál

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves - Briscoe

Team Penske obsadil první řadu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud