Všechny 3 značky na podiu, co na to šéfové?

iM2, 24. května 2012, 11:20 Google+

Poprvé se letos stalo, že jsme na podium měli zástupce všech tří zúčastněných značek v DTM. Gary Paffett získal pro Mercedes vítězství, Bruno Spengler po BMW druhé místo a Mike Rockenfeller pro Audi třetí místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mercedesu se podařilo vyhrát 2 z úvodních 3 závodů, a tak je v čele mezi značkami se ziskem 133 bodů. Odstup od druhé Audi je ve výši 47 bodů. BMW, které se do DTM vrátilo po téměř 20 letech, zaostává za Audi o další 2 body. Bez zajímavosti určitě také není, že všechny tři značky měly v TOP6 dva své zástupce. Podle šéfů zastoupených značek to je jasná ukázka toho, jak DTM vyrovnané.

Norbert Haug (šéf Mercedes Motorsport): "Pokud bych se podíval na výsledek z venčí z pohledu nezaujatého člověka, tak mít na 1., 2., a 3. místě tři odlišné značky, to je skvělý výsledek. Tento výsledek dokazuje nesmírnou vyrovnanost DTM. Myslím, že právě v tohle jsme doufali, když jsme tvořili nová pravidla. Tohle je skvělý základ. Všichni v tomto sportu odvádí skvělou práci a já si myslím, že pro fanouška to musí být skvělá podívaná."

Jens Marquardt (šéf BMW Motorsport): "Prvních několik závodů ukázalo, že DTM 2012 zamíchalo kartami. Všechny tři značky jsou velmi vyrovnané. Je nemožné předpovídat, jak víkend dopadne. Tohle je ale ten nejlepší scénář pro fanoušky. Motorsport může být už jen ztěží zajímavější a vyrovnanější, než je DTM."

Dr. Wolfgang Ullrich (šéf Audi Motorsport): "Podium z Brands Hatch dává jasný obrázek o současném DTM. Všichni tři výrobci bojují v naprosto vyrovnaném boji. DTM je o desetinách, setinách a tisícinách."

Vytisknout

Diskuze: Všechny 3 značky na podiu, co na to šéfové?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Kornfeil byl v Le Mans třetí, ale znovu upadl. Abraham také nedojel

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud