Tony Kanaan penalizován za akci v Homesteadu

iM3, 4. dubna 2008, 14:40 Google+

Brazilec měl vítězství v Homesteadu na dosah ruky, ale nakonec mu uniklo po kontaktu s nováčkem Ernestem Visem. Kanaan se alespoň snažil dokončit závod na třech kolech, ale za své počínání na trati byl penalizován.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Kanaan byl po střetu s Visem nadále pojízdný a doufal, že traťoví komisaři nestihnout uklidit trosky a závod bude dojet pod žlutými vlajkami, což by Kanaanovi přineslo vítězství. Nestalo se tak a tři kola před cílem zajel pace car na pitlane..

Namísto aby Kanaan uhnul rychlejším jezdcům, zůstal na ideální linii a za sebou způsobil velký zmatek, který mohl skončit kolizí. Sportovní ředitel IndyCar Brian Barnhart takové počínání neschvaloval. Barnhart chtěl, aby se Kanaan stáhl. Ten však nic podobného neudělal a zůstal na dráze. „Byli jsme z něho dost zklamaní,“ řekl Barnhart, který sliboval penalizaci.

„Řídil jsem se týmem a ten řekl, ať zůstanu,“
hájil se Kanaan. „Pokud mne IRL chtělo stáhnout, mělo dost času mi to oznámit. Co kdyby při restartu někdo vzadu havaroval. Vyvěsily by se opět žluté vlajky a já bych pravděpodobně dojel na lepší pozici.“

Kanaanova penalizace není naštěstí nějak zásadní. Pouze mu bylo zakázáno vyjet v prvních třiceti minutách úvodního tréninku na dráhu.
Vytisknout

Diskuze: Tony Kanaan penalizován za akci v Homesteadu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Servia, Oriol

Oriol Servia mírní očekávání

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud