Dan Wheldon: Bude nám pořádně horko

iM3, 27. března 2008, 18:21 Google+

Přestože je široká veřejnost, jezdci i činovníci obou seriálů z unifikace nadšení, přináší větší počet pilotů na dráze nutnost mnohem prozíravější vypočítavosti a oproti loňskému roku rozdílné strategii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wheldon, Dan

Wheldon, Dan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Šampión sezóny 2005 a vítěz Indianapolis 500 Dan Wheldon je přesvědčen, že bývalým týmům nebude dlouho trvat a začnou zatápět i předním pilotům. Tato situace se sebou nese i další nevýhody pro stávající týmy IndyCar.

„Částečně to změní spletitost závodů, budeme ve větším provozu. Ať už se jedná o předjíždění o kolo nebo zastávek v boxech,“ řekl Wheldon. „Je potřeba více přemýšlet o strategii, jelikož kde jste loni mohli spadnout na čtvrté nebo páté místo, dnes můžete spadnout na desáté nebo jedenácté. Také více zapracujeme na voze, aby se v provozu dobře ovládal.“

Je možné, že na klasických okruzích bude konkurenceschopnost příchozích týmů okamžitá. Jízda na oválech není jednoduchá a vyžaduje notnou dávku schopností, zkušeností a odvahy. Přesto nebude trvat dlouho a i na klopených okruzích budeme svědky vyrovnaných bojů.

„Nikdy jsem proti těmto jezdcům nezávodil, ale jsou velmi talentovaní a jejich porozumění našeho stylu jízdy velmi rychle dosáhne maximální hranice.“

První trénink podniku na oválu Homestead-Miami začíná v pátek v 17:30.
Vytisknout

Diskuze: Dan Wheldon: Bude nám pořádně horko

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Stoddart, Susie

Startovní čísla pro rok 2008 přidělena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud