O Blancpain GT je stále velký zájem, první týmy potvrzují návrat do seriálu

iM4, 11. února 2017, 11:16 Google+

Máme teprve únor, nicméně týmů, které potvrzují své závazky vůči Blancpain GT Series je stále víc a víc. I letos tak uvidíme v nejprestižnějším šampionátu vozů GT3 týmy jako Grasser Racing, Barwell Motorsport nebo např. Ombra Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kaspersky Motorsport

Kaspersky Motorsport | foto: Kaspersky Motorsport

Sdílejte článek

Velkou věc si pro všechny fanoušky připravil tým Kaspersky Motorsport. Mluvilo se o tom již vloni v listopadu, ale až nyní je všechno oficiální. Ve třídě PRO bude právě díky týmu Kaspersky Motorsport tovární Ferrari, jehož posádka vzbuzuje patřičný respekt.

Jak by také ne, když svoje síly spojí Giancarlo Fisichella s Jamesem Caladem a Marcem Ciocim. Tato trojice nastoupí ve vytrvalostní části šampionátu. 

"Když se mě loni ptali, co bych chtěl po rekordní účasti v Blancpain GT vylepšit, tak jsem odpověděl, že by to měla být tovární účast Ferrari a Porsche ve třídě PRO. Kaspersky Motorsport naplnil část tohoto přání a z toho mám velkou radost," řekl šéf SRO Motorsport Group Stéphane Ratel.

img-responsive

Ombra Racing | foto: Ombra Racing

Další velmi zajímavou novinkou ve třídě PRO bude tým Ombra Racing. Italská skvadra, která vloni bojovala ve třídě PRO-AM, bude opět sázet na Lamborghini Huracán GT3, do kterého budou usedat vskutku skvělí jezdci.

Italové sází na své krajany a tak se v bílo-modrém voze ukáže Michele Beretta, Andrea Piccini a Stefano Gattuso. Stejně jako tým Kaspersky Motorsport, i Ombra Racing se ukáže pouze v Blancpain GT Series Endurance Cupu.

img-responsive

Grasser Racing Team | foto: Blancpain GT Series / Vision Sport Agency

Ke stálicím BGT patří rakouský tým Grasser Racing, jenž již řadu let hájí barvy Lamborghini a od roku 2015 je vlastně továrním týmem automobilky, jenž sídlí v malebném městečku Sant'Agata Bolognese.

Grasser Racing Team nasadí Huracány GT3 opět do kompletního šampionátu Blancpain GT. Jezdecká sestava bude oznámena v následujících týdnech.

img-responsive

Barwell Motorsport | foto: Barwell Motorsport

A do třetice Lamborghini. Již čtvrtý rok v řadě bude trávit v šampionátu BGT britský Barwell Motorsport. A ani v případě britského nepůjde o nějakou "srandu".

Barwell nasadí oba své vozy do třídy PRO-AM ve vytrvalostní části seriálu a jeho posádky budou tvořit i tovární jezdci Lamborghini Squadra Corse. V jednom voze se tak představí Leonid Machitski, Richard Abra, které doplní legendární Portugalec Miguel Ramos. Ve Spa se k nim pak přidá i rychlík Phil Keen.

Druhý vůz budou mít na starosti Patrick Kujala, Adrian Amstutz, které doplní chorvatský mladík Martin Kodrić. Kdo bude čtvrtým do party ve Spa bude teprve oznámeno.

img-responsive

Emil Frey Racing | foto: Blancpain GT Series / Vision Sport Agency

I letos pak budeme vídat modré Jaguary týmu Emila Freye. Švýcarská skvadra opět nastoupí do Blancpain GT Series Endurance Cupu. Jezdecké sestavy pro oba své vozy budou teprve zveřejněny.

Vytisknout

Diskuze: O Blancpain GT je stále velký zájem, první týmy potvrzují návrat do seriálu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

FIA WTCC, Slovakia Ring 2016

WTCC v Šanghaji končí, přesune se jinam

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud