David Coulthard o rozdílech mezi DTM a F1

iM2, 2. března 2010, 01:31 Google+

Vypadá to, že David Coulthard pomalu, ale jistě, míří do DTM s Mercedesem. Testoval Mercedes C-Klasse ve Španělsku a je docela možné, že by sezonu absolvoval za volantem vozu specifikace 2008. David strávil mnoho let v F1, a tak ho i DTMka táhnou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

„DTM auta jsou zajímavá ve srovnání s ostatními sériemi, mimo F1, svým výkonem.“ řekl Coulthard pro Autosport. Největší rozdíl mezi Formulí 1 a DTM je, podle Davida, v brzdách. „Asi jsem s autem nejezdil už několik let, i když jsem jel nějaké demonstrační jízdy s F1, a to mě asi naučilo, neočekávat tolik od brzd. Musíte vyvíjet zhruba tak poloviční tlak jak v F1.“

Dalším rozdílem, který si David užíval, je schopnost i přes velké rychlosti v zatáčkách s DTM autem driftovat. „I v zatáčkách s velkou rychlostí si můžete dovolit driftovat, což je s F1 nemyslitelné. S DTMkem můžete smykovat i v opravdu rychlých zatáčkách. To v F1 neuděláte, ledaže byste se vybourali,“ uzavřel David.

Pokud by tedy David opravdu do DTM přišel, měl by podle spekulací německých médii nahradit v ročním voze Mattiase Laudu, který za celé tři roky v DTM nepředvedl zrovna očekáváné výkony. Vypadá to, že padla varianta, že by Coulthard nahradil pomalého Schumachera v aktuálním voze. Němec se měl údajně domluvit s Haugem ještě na jednom roce v továrním týmu!
Vytisknout

Diskuze: David Coulthard o rozdílech mezi DTM a F1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

salo, mika

Gavin a Salo v Corvette GT1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud