Roth Racing 2008 Preview

iM3, 17. března 2008, 08:00 Google+

SEASON PREVIEW: Roth Racing poprvé ve své krátké historii vstupuje do sezóny na plný úvazek. Soukromý tým má před sebou hodně práce, nicméně nadšení maličké stáji rozhodně nechybí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Roth, Marty

Roth, Marty | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Roth Racing založil v roce 2004 kanadský závodník a pozemkový magnát Marty Roth. Nejprve nakoupil vybavení od stáje Panther Racing, monopost od Dallary a absolvoval dva závody v juniorské sérii IRL, Indy Pro Series. Navíc se postavil na start slavné pětistovky v Indianapolis. V roce 2005 se Roth zúčastnil několika podniků IndyCar. Podobný průběh měly i sezóny 2006 a 2007. Letos Marthy Roth oznámil, že jeho tým nastoupí do všech závodů. Druhý vůz jeho týmu bude řídit nováček Jay Howard












MARTY ROTH

Datum narození: 15. 12. 1958
Místo narození: Toronto, Kanada
Bydliště: Toronto

Z pozice, kde jsme začali, je to pro nás velký krok. Toto je co potřebujete, když chcete něco vybudovat a navnadit sponzory. Přesně tak jsme v Roth Racing postupovali. Jsme produktem, který nabízí sponzorům prezentaci ve špičkovém stylu. Doufáme, že jsme velmi konkurenceschopný tým. Chceme být silní a vyhrát pár závodů.












JAY HOWARD
Datum narození: 16. 2. 1981
Místo narození: Basildon, VB
Bydliště: Indianapolis

Vytrvalost přináší ovoce. Známé to pořekadlo, kterého se Howard držel. Čekání se vyplatilo. Britský jezdec se v roce 2006 stal celkovým vítězem Indy Pro Series, ale volné místo pro nadcházející sezónu v IndyCar se pro něj nenašlo. Howard musel být trpělivý a aniž by věděl, zda-li o něj bude někdo mít zájem, odradit se nenechal.

Rozhodně to bylo hrozné (čekat rok na sedačku). Nyní šlo při testování všechno mnohem rychleji, než ve voze Indy Pro. Ale bylo skvělé vědět, že mohu zužitkovat své zkušenosti z Indy Pro Series a lépe se připravit na větší monopost. Byla to pro mne výhoda. Zajeté časy nás potěšili, teď jen dopředu, dopředu a dopředu. Naše očekávání jsou vysoké.


ROTH RACING

Startovní čísla: 24 - Howard, 25 - Roth
Šéfinženýr: David Cripps
Šéfmechanik: Duncan Charnell


2007 REVIEW
Starty: 4
Vítězství: 0
TOP 5: 0
TOP 10: 0
Pole-position: 0
Kol ve vedení: 0
Nejlepší pozice v kvalifikaci: 17
Nejlepší pozice v závodě: 14
Počet dojezdů do cíle: 1
Vytisknout

Diskuze: Roth Racing 2008 Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carroll, Adam

Írsko získalo svoj prvý triumf v A1GP

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud