Sportovní tragédie pro di Grassiho

Daniel Šupa, 8. září 2007, 18:41 Google+

MONZA - 1. ZÁVOD; Expilot Formule 1 Giorgio Pantano využil bezezbytku svoji pole position a zatím s dalším bodem za nejrychlejší kolo je bodově nejbohatším jezdcem italského víkendu. Velkou sportovní tragédií skončil nakonec závod pro uchazeče o titul di Grassiho, jehož zradil vůz těsně před cílem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Grassi, Lucas

di Grassi, Lucas | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Už v první zatáčce došlo podle očekávání k horké chvilce pro řadu jezdců startovního pole. Pla, Martinez, Conway a Zaugg skončili ihned a vedoucí jezdec průběžného pořad Glock díky kontaktu s jezdcem Ardenu pokračoval vstříc stíhací jízdě až devatenáctý. Ta však musela počkat až na skončení první ze tří žlutých fází a odklizení nepojízdných vozů.

Po restartu Pantano unikl svým konkurentům velmi rychlými koly i díky pomaleji jedoucím jezdcům těsně za jeho zády. Jezdec a stáj Campos zvolili ideálně i zastávku v boxech a vrátil do čela znovu na první pozici.

Dařilo se zpočátku i Nakajimovi o kterého se zajímá Toyota Motorsport, ale Japonec dnes neměl šťastný den. Nejprve jezdil třetí, pak o pozici hůře, ale vytočil hodiny nepochopitelně pod žlutou fází, čímž klesl až na konec startovního pole.

S odstupem za Pantanem jezdil na druhé pozici v závěrečné části závodu di Grassi, ale dvě kola před cílem musel zvolnit a odstavoval stávkující vůz vedle dráhy. Avšak po projetí skoro celého pole se mu ho podařilo znovu rozjet, bohužel cenné a zasloužené body byly již nenávratně pryč.

Jeho hlavní soupeř v boji o titul Glock mezitím postoupil až na třetí místo a navýšil vedení v šampionátu na osm bodů. Suverénní vítězství dnes získal zaslouženě Pantano před Filippim. Za třetím Glockem dokončil závod Senna. Bodů se dnes dočkali i jezdci, od kterých se to příliš nečekalo, Chandhok, Buemi a Risatti.

 

Vytisknout

Diskuze: Sportovní tragédie pro di Grassiho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sharp/Wendlinger

Do nočního závodu startuje první Aston Martin

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud