BMW oznámilo rozdělení jezdců do týmů

iM2, 6. února 2013, 10:52 Google+

BMW včera oznámilo rozdělení jezdců do svých týmů. Nováček a bývalý jezdec F1, Timo Glock, bude jezdit za nový tým MTEK. Jeho kolegou bude bývalý testovací jezdec mnichovské značky, Marco Wittmann, který pro letošek povýšil do pozice závodního jezdce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Priaulx, Andy

Priaulx, Andy | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Rozložení jezdců mezi týmy v roce 2013 umožňuje oběma stranám, jak týmům tak jezdcům, aby využili potenciál vozů BMW M3 DTM na maximum. Každý v našem týmů má velkou motivaci a chce uspět. Do nové sezony vstupujeme jako obhájci všech titulů v DTM," říká na úvod Jens Marquardt, šéf BMW Motorsport.

Nováček Timo Glock bude jezdit za nový tým MTEK: "V BMW Teamu MTEK máme velmi silného uchazeče o přední příčky. V tak vyrovnané sérii jako DTM je to jen výhodou. Marco a Timo jsou v DTM noví, stejně jako tým MTEK. Společně tedy budou moci růst a získávat zkušenosti."

Neměnná zůstává sestava týmu Schnitzer, který vloni vyhrál titul mezi týmy - budou jej reprezentovat Bruno Spengler a Dirk Werner. Ke změnám došlo i mezi zavedenými týmy. Za tým BMW RMG bude letos jezdit Martin Tomczyk a Andy Priaulx, zatímco RBM BMW bude reprezentovat Joey Hand a Augusto Farfus. Priaulx a Hand si tedy prohodili svá místa v týmech. Proč, to už nám vysvětli Marquardt.


Timo při testech ve Valencii

"Pokud se bavíme o našich zbývajících třech týmech, tak jsme neviděli žádné zásadní důvody pro velké změny v otestované a vyzkoušené struktůře. Ale i tak jsme se rozhodli pro rok 2013 k menším změnám, abychom umožnili vyniknout ještě lépe síle jednotlivých týmů a jezdců. Takže Joey Hand a Andy Priaulx si vymění svá místa."

Vytisknout

Diskuze: BMW oznámilo rozdělení jezdců do týmů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Molina, Miguel

Překvapení u Audi: Molina zůstává

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud