Janiš zakončil sezonu bodovým ziskem

Daniel Šupa, 15. září 2003, 00:03 Google+

Jarek Janiš obsadil 7. místo v závěrečném podniku a s 20 body 8. příčku v celkovém hodnocení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Český tým Superfund I.S.R. Charouz získal ve své první sezoně v této kategorii celkové šesté místo.

Jezdci se na startu závodu seřadili v pořadí podle původních výsledků kvalifikace, komisaři závodu sice odebrali Giorgiovi Pantanovi dva nejlepší časy za krácení šikany, ale Ital i tak udržel druhé místo. Po zhasnutí červených světel se nejlépe rozjel právě Pantano, před nejlépe postaveného Björna Wirdheima se dostal i Patrick Friesacher. Již jistý letošní šampion ale neztrácel čas a po pár kolech byl zpět na čele a svým pronásledovatelům nedal šanci. Se závodem se ve třetím kole rozloučili Townsend Bell a Raffaele Giammaria, kteří kolidovali v zatáčce Parabolica. Janiš spolu s týmem tentokrát zvolil brzkou zastávku v boxech již po devátém kole a hladký průběh napomohl k vylepšení pozice. Zbytek závodu však český jezdec strávil za Tony Schmitdem, menší maximální rychlost na rovinkách však Janišovi neumožnila postup vpřed, přestože byl celkově rychlejší. V úporně bojující skupině o čtvrté místo jeli vedle již zmíněné dvojice Vitantonio Liuzzi a Jeff Van Hooydonk. Na stupně vítězů vystoupili Widheim s Friesacherem a Ricardem Speraficem, Pantana vyřadila ze závodu technika. Zajímavostí závodu byla vzájemná kolize týmových druhů BCN, která se odehrála těsně před koncem závodu a oba tak byli klasifikováni.

Jarek Janiš, 7. : „Po včerejšku jsme výrazně změnili nastavení vozu, což se ukázalo jako správné, neboť se choval daleko lépe. Mohl jsem jet tvrději a ostřeji atakovat obrubníky v šikanách. Nemohl jsem ale zcela využít rychlost vozu, protože jsme bohužel měli příliš krátkou šestku a motor šel příliš brzo do omezovače, nemohl jsem tak využít aerodynamického stínu za soupeři. Většinu závodu jsem dotíral na Schmidta, ale právě v maximální rychlosti se mi vždy trochu vzdálil a útok na brzdy byl potom hodně těžký. Když už jsem se dostal ve druhé šikaně před něj, trochu ji seříznul a vrátil se přede mě. Byl to boj a na dráze bylo těsno, podle komisařů bylo vše v pořádku, což respektuji. Jsem rád, že jsem dokázal získat body i přes ne právě nejlepší startovní pozici, ale na druhou stranu mě mrzí, že jsem nedojel alespoň o příčku lépe, neboť bych postoupil v konečném hodnocení na sedmou příčku.“

Druhý jezdec týmu Yannick Schroeder v Monze kvůli rekonvalescenci po dopravní nehodě nestartoval, nicméně komisaři závodu potrestali tým odnětím pěti bodů z průběžného pořadí a dnešní výsledek Janiše se týmu také nezapočítal.

Zdroj: www.bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Janiš zakončil sezonu bodovým ziskem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

GP Itálie: Wirdheim vyhrál i finále - anotační foto

GP Itálie: Wirdheim vyhrál i finále

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud