GP Itálie: Wirdheim vyhrál i finále

Daniel Šupa, 14. září 2003, 19:21 Google+

Dalším vítězstvím zakončil švédský jezdec Bjorn Wirdheim své letošní kralování.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Švéd potvrdil, že letošní korunu krále FIA F3000 si vydobyl zaslouženě, neboť zvítězil i v posledním závodě letošní sezony. Monza byla svědkem zajímavého závodu a Wirdheim, hájící barvy stáje Arden International, se o pomyslný zlatý věnec musel po nepodařeném startu přičinit předjížděcími manévry.

Start vyšel nejlépe domácímu jezdci stáje Durango Formula Giorgiovi Pantanovi, jenž se ujal vedení. Před z prvního místa startujícího Wirdheima se dostal spolu s Pantanem i Patrick Friesacher s monopostem Lola B2/50 týmu Red Bull Junior.

Během prvních tří kol se však švédský šampion dostal do vedení. Za červeným monopostem následoval celou první polovinu závodu modrý vůz Pantana. V boxech však Ital ztratil a následně ze závodu pro technické problémy s elektronikou odstoupil.

Pantano toužil zopakovat vítězství z roku 2001, ve hře byl totiž titul vicemistra. Tím se nakonec stal Brazilec Ricardo Sperafico, jenž musel dojet do cíle nejhůře na 5. místě, cílem však projel na místě třetím, druhý skončil Rakušan Friesacher.

Vzájemnou bitvu spolu svedli i druzí piloti stájí Arden a Durango, tedy Townsend Bell a Raffaele Giammaria, ale duel skončil odstoupením obou pilotů.

Na čtvrtém místě skončil v dramatickém a vyrovnaném závěru Vitantonio Liuzzi, který se probíjel startovním polem po nepodařené kvalifikaci. Za ním Jeffrey van Hooydonk a na 7. místě protnul cílovou čáru český jezdec Jaroslav Janiš, jehož dělily od 4. místa pouhé dvě vteřiny.

Vytisknout

Diskuze: GP Itálie: Wirdheim vyhrál i finále

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

GP Itálie: Další těsný boj - anotační foto

GP Itálie: Další těsný boj

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud