Více zatáček doprava, více spokojenosti

iM3, 20. ledna 2007, 00:18 Google+

IndyCar série byla po devět let výhradně oválnou záležitostí. Nicméně vlivem času přišel zakladatel série Tony George na kouzlo klasických okruhů a od roku 2005 otevřel dveře do IRL i jim.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meira, Vitor

Meira, Vitor | foto: IRL

Sdílejte článek

V roce 2005 zavítalo IRL poprvé v historii na klasické okruhy. Dějištěm byly slavné areály Infineon Raceway a Watkins Glen. K nim se přidal i městský okruh St. Petersburg.

Následujícího roku se nic nezměnilo. Avšak náročné okruhy si našly oblibu u mnoha jezdců a diváků. Proto není žádným překvapením, že Tony George kalendář na sezónu 2007 trochu zpestřil. Letošní sezóna připravila pro piloty celkem pět klasických okruhů.

„S přidáním dalších klasických a městských tratí a oválu Iowa ukazuje seriál rozmanitost,“ řekl trojnásobný šampión Sam Hornish. „Z Detroitu jsem nadšený, je to městská trať a více si jí užíváte, protože neposkytuje příliš místa pro chybu.“

Šampión z roku 2004 Tony Kanaan souhlasí, podle jeho slov je rozmanitost kalendáře zlepšením. „Přišel jsem z klasických okruhů. Vstup dalších dvou okruhů a krátkého oválu je hodně dobré.“

Foto: IRL
Vytisknout

Diskuze: Více zatáček doprava, více spokojenosti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rice, Buddy

Chudé startovní pole - jen 16 jezdců a 9 týmů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud