Portland: Fernadezovo letošní první vítězství

ar1, 23. června 2003, 11:57 Google+

Mexičan Adrian Fernandez zvítězil nehodou poznamenaném osmém závodě šampionátu The Bridgestone Presents the Champ Car Series Powered by Ford v Portlandu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Včerejší vítězství je Fernandezovo již osmé v kariéře, ale co je důležité, je to první vítězství jakožto vlastníka a jezdce týmu Fernandez Racing.

Druhý dokončil závod Paul Tracy, který měl v průběhu závodu incident v té době s vedoucím jezdcem Michelem Jourdainem juniorem, jehož Tracy v jedné ze zatáček postrčil a Jourdain skončil ve smyku. Tracyho tato chyba také zbrzdila, protože v tuto chvíli se do vedení dostal právě Fernandez. Jourdain junior, díky této události skončil až na dvanácté pozici.

Třetí skončil Alex Tagliani s vozem týmu Rocketsports.


“Jsem velmi nadšený“, řekl Fernandez. “Měl jsem skvělé auto, zvláště na konci závodu. Bylo to velmi vzrušující závodit s Tracym a Jourdainem. Oni byli velmi rychlý na začátku závodu. P poslední zastávce v boxech můj vůz opravdu ožil. Pak Paul provedl menší chybu a já se dostal do vedení. Byl to opravdu tvrdý závod. Nakonec nám dělal potíže i déšť“.

Paul Tracy startoval z pole positron, ale ve 44. kole a první zatáčce udělal jezdeckou chybu a vše dopadlo tak, jak jsme již zmínili. Poté se Tracy dostal přes Jourdaina.

O tři kola později si Jourdain vyšlápl na Tracyho, první část okruhu projeli v pořádku a potom se střetli levou částí Jourdainova vozu. Jourdain se otočil a zůstal stát.

Tracy byl následně potrestán penalizací pěti sekund při jeho příští zastávce v boxech. Tým se ho ještě pokusil vyburcovat k útoku na Fernandeze, ale to již Tracy nestihl.

Včerejší závod byl pro Tracyho velmi rušný a Tracy si může gratulovat k zisku druhého místa.

Tracy pozávodě řekl: “Jsem za svůj tým zklamán. Vedl jsem závod a udělal jsem chybu. Adrian měl ke konci závodu nejrychlejší auto. Já zase vedu šampionát. Portland mě nikdy nesedl jako trať, takže nemohu být příliš zklamaný“.


Na již zmíněný incident Jourdain jr. zareagoval: “Viděl jsem, jak se Paul blíží, uzavřel jsem ho a on se stočil do mne“.

Po restartu ztratil Mexičan jedno kolo a byl zklamaný jako noho dalších jezdců v tomto rozpačitém závodě. “Já mám v této věci jasno. Já byl před ním. Jsem si jist, že jsem byl poslední koho o tomto víkendu trefil".

Jourdain jr. nakonec skončil dvanáctý a skóroval s jedním bodem.

Šampionát bude pokračovat devátým závodem 5. července v Clevelandu.


Vytisknout

Diskuze: Portland: Fernadezovo letošní první vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti letos končí! - anotační foto

Franchitti letos končí!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud