Kentucky: Sam Hornish jde znovu do vedení

iM3, 14. srpna 2006, 01:12 Google+

Dvojnásobný šampión IRL vyhrál závod na oválu v Kentucky a vrátil se do čela průběžného pořadí před týmovým kolegou Heliem Castronevesem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Druhý dojel Scott Dixon, třetí Castroneves a čtvrtý Dan Wheldon. Velká čtyřka tak nedala ostatním žádnou šanci. Díky tomu se dva závody před koncem sezony bodový stav ještě vyrovnal a korunovaci vítěze šampionátu uvidíme s největší pravděpodobností až v posledním podniku.

Sam Hornish vedl sedmapadesát kol z celkových 200. Díky vítězství se o sedm bodů posunul před Castronevese. „Nejprve jsem vyčkával a jakmile bylo potřeba, začal jsem být agresivní,“ popisoval svoji jízdu Hornish.

Závod rozhodně nebyl pro staronového muže v čele šampionátu jednoduchý. Nejenom s Castronevesem sváděl tuhé boje, ale i duo Scott Dixon a Dan Wheldon z Ganassiho týmu neztrácelo rychlost. Wheldon si jako již několikrát v roce odnesl bonusové body za nejdelší vedení v závodě, nicméně na nejvyšší stupínek vystoupil jen v úvodu sezóny.

Nejvíce smutný odchází z Kentucky Scott Sharp. V závěrečné žluté fázi, kdy do cíle zbývalo osm kol, zajel Sharp do depa natankovat. Bohužel při výjezdu z pit-lane se jeho vůz roztočil a Sharp tak ztratil dosavadní čtvrté místo.

Po restartu vedl Dixon, Hornish, Castroneves a Wheldon. Další jezdci na „velkou čtyřku“ nestačili a pomalu začali ztrácet. Hornish již mnohokrát dokázal vytěžit ze závěrečných kol maximum a projet cílem jako první. Ani v Kentucky nezůstal za očekáváním a Dixona předjel. V posledním kole se o útok na Dixona pokusil Castroneves, ale ten úspěšný nebyl.

Ze zbytku světa dojel nejlépe Tony Kanaan na pátém místě. O pozici za ním skončil Vitor Meira, který pár hodin před startem havaroval v tréninku. „Nejobtížnější závod roku,“ popsal Kentucký podnik Vitor Meira. Ženský souboj vyhrála zkušená Danica Patrick, Sarah Fisher dojela na dvanáctém místě. Avšak nic na tom nemění, že v týmu byli s jejím výkonem spokojeni.


Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Kentucky: Sam Hornish jde znovu do vedení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon, Scott

Pred pretekmi Dixon na čele tréningu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud