Vasser vybojoval 31. pódium své kariéry

ar1, 12. července 2004, 22:05 Google+

Šampión seriálu CART z roku 1996 Jimmy Vasser z týmu PKV Racing zaznamenal ve včerejším závodě své první letošní pódiové umístění.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vasser, Jimmy

Vasser, Jimmy | foto: PKV Racing

Sdílejte článek

Jimmy Vasser startoval z jedenácté pozice na startu a ještě v prvním kole se dokázal se svojí Lolou č. 12 dostat přes pomalejší jezdce až na pátou pozici. Vasser je již považován za veterána soutěže, přesto, když má dobře nastavené auto, dokáže zajet skvělý závod, což se mu povedlo prvním pódiem letošní sezony.

Vasserův týmový kolega a nováček seriálu Roberto Gonzales s vozem č. 21 jel velmi dobře na osmé pozici před koncem závodu. Bohužel nehoda, díky které poničil svůj vůz mu znemožnila zajet druhý nejlepší výsledek jeho kariéra. Ten nejlepší zajel minulý týden v Clevelandu, kde skončil sedmý. Nakonec v Torontu skončil třináctý.

Druhá pozice v Torontu je pro Vassera nejlepší umístění na zdejší trati, mimo třetí pozice z roku 1998. Tato druhá pozice mu pomohla dostat se v průběžném hodnocení jezdců se 101 body na šestou pozici. Je to velký skok. Před závodem v Torontu byl v průběžném pořadí až na jedenácté pozici.


„Tyhle závody v ulicích jsou pro mě kletba“, řekl Vasser. „Měl jsem bezchybný start, předjel jsem několik aut a nakonec to byl pro nás dobrý víkend co se týče bodového zisku. Hoši z PKV udělali skvělou práci.“

Se ziskem pódia v Torontu Vasser také zaznamenal svůj 189. start v seriálu CART neboli Champ Car. Zbývají mu jen tři závody na Al Unsera jr., který startoval ve 192. závodech, což je nejvíce v seriálu CART (Champ Car).

Gonzales se po stratu snažil napodobit jeho zkušenějšího kolegy, když předjel také pět jezdců. Dostal se z 15. pozice na desátou a to v úvodním kole. Bohužel v průběhu závodu měl Gonzales problémy se zavěšením, díky čemuž nemohl dokončit skvěle rozjetý závod.

„Byl to velmi politováníhodný závěr závodu,“ řekl zklamaný Gonzales. Gonzales je s 65 body na 14. pozici v bodování jezdců. „Po celý závod jsme měli skvělé zastávky v boxech, chlapci odvedli v boxech dobrou práci. Opět jsme oba jezdili v top 10, což je náš letošní cíl. Bohužel zavěšení mě způsobilo kontakt s Taglianim v závěru závodu a já musel skončit.“

PKV Racing
Foto: PKV Racing, Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic a Photo by Gavin Lawrence/LAT Photo

Vytisknout

Diskuze: Vasser vybojoval 31. pódium své kariéry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fellows/O'Connell

Earnhardt Jr. bude pilotovat třetí Corvettu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud