Scott Dixon nenašel soupeře

iM3, 10. srpna 2008, 14:00 Google+

KENTUCKY - ZÁVOD; Helio Castroneves dělal všechno proto, aby ušetřil každou kapku v nádrži, ale Scott Dixon byl přece jen lepší a svou jízdu dotáhl na šesté prvenství v sezóně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Castroneves musel šetřit palivo, aby dojel do cíle, zatímco konkurence zastavovala k mechanikům krátce před cílem závodu a mohla šlápnout na plyn. To také udělala a Dixon strhujícím závěrem dokázal využít příležitosti.

Brazilec, jenž letos ještě nevyhrál, vedl do posledního kola, ale ve čtvrté zatáčce těsně před šachovnicovým praporkem o čelo závodu přišel a nakonec se radoval Dixon. Novozélanďan tak pokračuje v tažení za titulem a šestým prvenstvím v roce vyrovnal rekord týmového kolegy Dana Wheldona, jenž v sezóně 2005 za stáj Andretti Green triumfoval šestkrát.

„Je skvělé takto zvítězit,“ řekl Dixon. „Vzpomněl jsem si na závod s Dariem, kdy jsme v loni bojovali o titul a bylo výborné dostat se do pozice, ve které jsme v Chicagolandu nebyli.“

„Zbývalo jen 200 yardů,“ uvedl smutný Castroneves, který na vítězství čeká už rok a půl, zatímco týmový kolega Briscoe už na victory lane zamířil dvakrát. „Ale musel jsem to udělat. Kdybych zajel také do boxů, dojeli bychom desátí, takže zůstat na dráze bylo správné rozhodnutí.“

Vytisknout

Diskuze: Scott Dixon nenašel soupeře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon, Scott

Dixon a Meira v první řadě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud