1. Velká Británie: Hamilton doma nezaváhal

Daniel Šupa, 10. června 2006, 22:35 Google+

Lewis Hamilton předvedl výborný start a kromě zastávky v boxech vládl startovnímu poli po celý dnešní závod, který vyhrál před Timo Glockem a svým krajanem Adamem Carrollem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Carroll měl problémy před samotným startem, kdy se objevil u jeho vozu malý plamen na kokpitu, ale mechanici zvládli vůz pro závod připravit. Po zhasnutí světel si sice Carroll startující z pole position pozici udržel, ale na ještě rychlejšího jezdce stáje ART rezignoval. Piqueta sužuje celý víkend chřipka v kombinaci se sennou rýmou a brzy podlehl tlaku Glocka a Premata.

První ze tří dnešních žlutých fází přišla záhy, Perera a jeho týmový kolega Monfardini spolu kolidovali v Copse a zatímco Ital pokračoval, Perera a další postižený Lopez závod vzdali. Po restartu Hamilton ujížděl před Carrollem, který brzdil zbytek pole v pořadí Premat, Glock, Piquet a Zuber.

První zastávka v boxech změnila pořadí ve prospěch stáje ART, jejíž jezdci vedli závodní pole. Carroll klesl navíc ještě za Glocka. Traťoví komisaři však vynesli trest nad Prematem, který měl překročit rychlost povolenou v prostoru boxové komunikace. Průjezd boxy navíc posunul Francouze mimo čelo závodu.

Těsně před druhou žlutou fází způsobenou těžkou havárií Monfardiniho vedl pole Hamilton před Glockem, Carrollem, Piquetem, Brunim, Zuberem a Pantanem. Monfardini byl převezen na lékařské středisko a závod znovu odstartován. Pořadí na čele závodu se nezměnilo, pouze Pantano startující za tým FMS International se posunul se Zuberem kupředu před Bruniho. V pořadí třetí start byl už na jeho převodovku příliš a přes dlouhotrvající potíže nakonec nebyl stavu vůz odstavit mimo dráhu, safety car byl povolán potřetí.

Po dalším restartu byla jedinou následnou změnou výměna pozic mezi Zuberem a Pantanem, který jel velký závod po svém startu z desátého místa. Andreas Zuber nezvládl tlak Itala a po chybě skončil mimo dráhu v kačírku. Za v úvodu zmíněnou trojicí dojel do cíle na nepopulární čtvrté pozici Piquet s minimální ztrátou, následoval Pantano, Premat, Piccione a Porteiro, jenž se zítra postaví na první místo startu kratšího nedělního závodu.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: 1. Velká Británie: Hamilton doma nezaváhal

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon - Manning

Poslední trénink pro Hornishe

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud