Monterrey: Bourdais po boji opět první

Daniel Šupa, 22. května 2006, 21:15 Google+

Sebastien Bourdais a tým Newman/Haas slavili už třetí letošní vítězství poté, co jim na trati byli tentokrát silnou konkurencí Wilson a Allmendinger z týmu RuSPORT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Phil Abbott, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Dvojnásobný šampion ChampCar využil pole position a usadil se v čele pole, pěkný souboj spolu v úvodu sváděli právě jezdci týmu RuSPORT. Wilson poté jezdil za vedoucím Francouzem jako jeho stín.

První zastávku v boxech si odbyli všichni v době žluté fáze ve 24. kole. Wilson se dokázal dostat v boxech na první pozici a závod zdramatizoval po restartu ještě Allmendinger, který předjel Bourdaise také.

Wilson se snažil o trhák a jeho týmový kolega sloužil jako nárazník na útoky hlavního favorita, přesto nezískal bývalý expilot F1 větší náskok než 3,5 vteřiny.

Když však zamířili piloti RuSPORT postupně do boxů k druhé a nepříliš vydařené zastávce, zajel Bourdais fantastické kolo a po rychlém dotankování a výměně pneumatik se ocitl znovu na čele.

Wilson se sice nevzdal, ale vedoucí jezdec průběžného pořadí kontroloval situaci a s přehledem opět zvítězil. Třetí Allmendinger v závěrečné třetině závodu ztratil kontakt. Za stupni vítězů se bojovalo o body také intenzívně, nakonec zbyla bramborová a nepříliš populární medaile na Tracyho, kterého následovali s menší ztrátou Tagliani, Dominguez a Ranger.


Foto: Photo by Phil Abbott, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Monterrey: Bourdais po boji opět první

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hornish jr., Sam

Sam Hornish očekávaným vítězem kvalifikace

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud