Výsledky kvalifikace opravili komisaři

Daniel Šupa, 12. května 2006, 12:04 Google+

Houston; Oběma prvními tréninky i noční kvalifikací při umělém osvětlení prošel beze ztráty květinky dvojnásobný šampion Sebastien Bourdais z týmu Newman / Haas.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Junqueira, Bruno

Junqueira, Bruno | foto: Photo by Lesley Ann Miller, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Po pěti letech se opětovně vrátil šampionát do Houstonu. Na nově realizované dráze se nejlépe aklimatizoval suverénní Francouz, kterému dokázal sekundovat nejprve Dominguez a Wilson, později Allmendinger a týmový kolega Bruno Junqueira. Nedařilo se vůbec dalšímu favoritovi Tracymu. Clarke poškodil hned v úvodním tréninku vůz natolik, že už se na okruhu včera neobjevil vůbec.

V kvalifikaci určující postavení na startu nedal Bourdais opět nikomu šanci a pouze Junqueira se dokázal spolu s ním dostat ve svém nejlepším čase pod jednu minutu. Třetí místo už ale obsadil Tracy, následovali Allmendinger, Tagliani a Dominguez.

Technickou kontrolou po noční kvalifikaci však neprošla Bourdaisova Lola, jezdec byl diskvalifikován a odsunut na konec startovního roštu. Z pole position tak bude startovat Junqueira, kterého v první řadě doplní Tracy.

Nováček Pastorelli si zatím se 750koňovým vozem vůbec neporozuměl a vytočil během včerejšího dne nespočet smyků. Kromě Clarkeho se kvalifikace nezúčastnil ani Heylen, jehož zradila technika.


Foto: Lesley Ann Miller, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Výsledky kvalifikace opravili komisaři

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš/Bert

Jarek Janiš dojel v Silverstone těsně druhý!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud