Byt s garáží na kolech? SylvanSport Vast není jen další nudný karavan

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 15. března 2019, 13:09 Google+

Myslíte si, že výrobci karavanů už nemají čím překvapit? Pak věřte, že vás nový SylvanSport Vast vyvede z omylu. V podstatě se totiž jedná o "Transformera" mezi karavany, který v sobě ukrývá prostorný obývák, vybavenou kuchyň, pohodlnou postel, praktickou koupelnu i úložný prostor na vaše sportovní vybavení. A přitom na první pohled vypadá tak obyčejně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
SylvanSport Vast

SylvanSport Vast | foto: SylvanSport

Sdílejte článek

Karavany a obytné automobily se v poslední době těší vzrůstající popularitě na celém světě - a my se vůbec nedivíme. Časy, kdy byly karavany prťavé, špatně vybavené a nudné už jsou totiž dávno pryč. Výrobci se v posledních letech předhánějí s chytrými řešeními, díky kterým dokáží na relativně malé ploše doslova kouzlit s komfortem i praktičností. A SylvanSport Vast je toho skvělým příkladem. Ostatně jak uvádí web Motor1, už během své premiéry na RVX Show si od porotců odnesl 1. místo v kategorii „Outdoor Adventure."

zdroj: Vimeo.com

A čím je tedy tahle zelená krabička na kolech tak úchvatná? Svou komplexností. Skvěle to ukazuje i propagační video, na kterém veškerá chytrá řešení vyniknou v plné své kráse. Například v přední části nalezneme úložný prostor o objemu 509 litrů, za kterým se ještě ukrývá prostor pro dvě propanové nádrže, dvojici baterií a rezervu. Na boční (řidičově) straně karavanu se navíc nalézá šikovný úchytný systém pro převážení větších nákladů - jako jsou třeba kajaky.

Tím však prostor pro vaše sportovní vybavení ani zdaleka nekončí. Zadní stěna karavanu totiž není pevná, ale dá se vyklopit - stejně jako dveře u hatchbacků. Zde pak naleznete další prostor, kam můžete ulož třeba kola nebo další vybavení pro kempování. A tím se dostáváme k vnitřnímu prostoru.

Jakmile vyndáte věci ze zadní části, můžete sem po připravených kolejnicích posunout rohový gauč, který je vybaven i stolkem. Stolek navíc můžete skrze výklopné okno částečně vysunout i ven. Nad bočními stranami karavanu navíc můžete vytáhnout markýzy integrované do střechy, takže i v případě deště se můžete kolem karavanu pochybovat v suchu.

Nejvíce však s venkovním prostorem pracuje kuchyně, která je standardně umístěná u čelní strany karavanu. Jednoduše se však dá vytáhnout i ven a navíc rozšířit o pracovní plochu z bambusového dřeva. Kuchyňka je navíc vybavena odkládacími prostory, dvěma hořáky, lednicí, mrazákem a dřezem. Po vysunutí lednice ven se navíc uvolní prostor pro komfortní sprchový kout, vedle kterého je umístěna toaleta a výklopné umyvadlo. V případě zájmu navíc není problém instalovat i přídavný ohřívač vody.

Spaní v karavanu je připravené až pro čtyři osoby. Jedna dvojice se může pohodlně vyspat na rohové sedačce, která se úpravou stolku, sklopením opěráků a drobným posunutím dá snadno přestavět na pohodlnou postel. Druhá prostorná postel pro dvě osoby je pak umístěna u stropu a její spouštění probíhá pomocí elektrického navijáku.

SylvanSport Vast tak představuje až neuvěřitelně komplexní a současně kompaktní řešení pro bydlení na cestách. Samozřejmě každá sranda něco stojí a v tomto případě se bavíme o částce cca 49 995 dolarů - tedy cca 1 134 000 Kč. Pokud by vás ale cena neodradila, společnost již nyní přijímá zálohy.

Vytisknout

Diskuze: Byt s garáží na kolech? SylvanSport Vast není jen další nudný karavan

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Subaru Forester

OFF ROAD TEST: Subaru Forester – jak zvládá náročný terén ?

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

reklama

Doporučujeme

Ford Shelby Mustang GT500

Ford vyměnil rychlost za ovladatelnost, nový Shelby Mustang GT500 přiškrtil na…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud