Portugalská rally: V čele zatím Grönholm

Marek Šteigr, 30. března 2007, 15:25 Google+

Začátek Portugalské rally poznamenaly problémy většiny posádek, z níchž mnohé již v soutěži nepokračují. Na zrádnost trati doplatil i Jan Kopecký s Fábií WRC. V čele soutěže je zatím Marcus Grönholm.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Portugalská rally dnes pokračuje po včerejším diváckém testu šesti klasickými rychlostními zkouškami. Po polovině z nich je v čele průběžného pořadí Marcus Grönholm s vozem Ford Focus WRC, tasně následován Sebastienem Loebem a týmovým kolegou Mikkou Hirvonenem. Na průběžné čtvrté pozici je se ztrátou 8,9 sekundy norský jezdec Petter Solberg se Subaru.

Ztráta dalších jezdců v pořadí je již větší. Dani Sordo s Citroenem C4 WRC ztrácí na páté příčce téměř 35 vteřin a šestý Manfred Stohl pak ve třech odjetých zkouškách nabral celkovou ztrátu jedné minuty. Za Stohlem jsou další jezdci vyrovnáni v několika sekundách a celkově desátý Toni Gardemeister s vozem Mitsubishi Lancer WRC ztrácí ne vedoucí posádku jednu minutu a dvacet vteřin.

Obrovská smůla potkala při letošním premiérovém startu na šotolině posádku Jan Kopecký - Filip Schovánek. Ti hned v první rychlostní zkoušce dnešního dne poškodili svůj vůz Škoda Fabia WRC o kámen tak nešťastně, že do cíle testu dojeli se ztrátou tří minut a čtyřiceti sedmi sekund. To znamenalo propad na 56. místo celkového pořadí. Po projetí cílem se posádka snažila svůj vůz opravit a i přesto, že odstartovala do následující RZ, musela v jejím průběhu auto odstavit a pro dnešní den se tak s Rally Portugal loučí. Otázkou zůstává zda mechanici týmu Czech Rally Team - Kopecký dokážou vůz v servisu opravit a posádka bude moci díky pravidlu super rally nastoupit do zítřejší druhé etapy.

Stejný osud jako Kopeckého se Schovánkem potkal i některé další jezdce na vozech kategorie WRC. Po nehodě odstoupil například Brit Guy Wilks. S velkými problémi se díky výletům mimo trať potýkali také Toni Gardemeister, Mads Ostberg, nebo Gigi Galli. Všichni tři tito jezdci však zřejmě dovezou své vozy do odpoledního servisu a tam se jejich mechanici pokusí opravit závodní auta tak, aby mohla pokračovat dál v soutěži.

Naopak jedinému českému zástupci ve šampionátu JRC Martinu Prokopovi, vyšel úvod Portugalské rally na výbornou. Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem společně drží vynikající druhou pozici mezi jezdci, kteří bojují o body do Juniorského šampionátu. Na průběžného lídra této kategorie, kterým je Urmo Aava z Estonska ztrácí česká dvojice 21,3 sekundy. To ovšem při dosavasní náročnosti celé soputěže nic neznamená a tak si český fanoušek může jen přát aby se Prokopovi všechny problémy vyhýbaly a jihlavský pilot mohl dál bojovat o zlatý věnec ve své kategorii.

Portugalská rally pokračuje dnes odpoledne druhými průjezdy dopoledních zkoušek a náš server vás samozřejmě bude po skončení dnešní etapy informovat o dalších novinkách z tohoto závodu.

 

Oficiální výsledky Portugalské rally naleznete zde

Oficiální stránky soutěže zde

Vytisknout

Diskuze: Portugalská rally: V čele zatím Grönholm

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Na Vysočině téměř bratrovražedný boj o „bednu“ - anotační foto

Na Vysočině téměř bratrovražedný boj o „bednu“

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud