IMSA: Cadillac ovládl navzdory zpomalení kolektivní testy v Sebringu

Action Express Racing | foto: ROLEX

Nové prototypy Cadillac DPi-V.R stále udržují nedosažitelné tempo pro své soupeře. Přestože komisaři v rámci Balance of Performance zasáhli do výkonu těchto prototypů, první testovací den na okruhu Sebring patřil této značce.

Komisaři série IMSA SportsCar Championship zasáhli do výkonu prototypů Cadillac, které dominovaly uplynulé čtyřiadvacetihodinovce v Daytoně. Nicméně i tak tyto vozy zajely absolutně nejrychlejší časy v kolektivním testování v Sebringu, kde se v březnu uskuteční tradiční dvanáctihodinovka.

Nejrychlejší čas zajel Filipe Albuquerque z týmu Action Express Racing. S hodnotou 1:49.759 byl dokonce o vteřinu a půl rychlejší než loňský vítěz kvalifikace. Albuquerque za sebou s rozdílem tří deseti nechal týmového kolegu Dana Camerona a třetí místo patřilo Jordanu Taylorovi.

Prototypy Cadillac se jako jediní dostaly pod hodnotu jedné minuty a jednapadesáti vteřin. Ostatní vozy dosahovaly úrovně z loňského roku a nejrychlejším konkurentem byl Ligier JS P217 v rukou Oliviera Pla – 1:51.313.

V kategorii GTLM si pomyslné vítězství odnesl Ford, který obsadil první dvě příčky. V Sebringu mimo jiné plánuje nasadit třetí vůz, byť oficiálního potvrzení bychom se měli dočkat v průběhu příštího týdne.

V kategorii GTD byl nejrychlejší Colin Braun s Porsche 911 a v kategorii PC zajel nejlepší čas Scott Mayer z týmu Starworks Motorsport.

Výsledky prvního testu
Výsledky druhého testu

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy