Ekströma v DTM nahrazuje Rast, Švéd bude bojovat o titul ve WRX

Ekström sice na začátku sezony prohlašoval, že DTM má před WRX jednoznačně přednost, ale šance získat titul mistra světa je přeci jen lákavá | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Audi podpořilo svého jezdce, Mattiase Ekströma, ve snaze o zisku titulu ve FIA World Rallycrossu. Švéda v kokpitu Audi RS5 DTM na Hockenheimu nahradí René Rast.

Mattias Ekström dostal od Audi možnost zúčastnit se rallycrossového závodu v Esteringu a bojovat tak o titul mistra světa ve WRX. Díky tomu tak zmešká finálový závod DTM na německém Hockenheimu, kde jeho místo zaujme René Rast. Audi tak Švéda uvolnilo ze svých povinností a dalo mu šanci připsat si ke svým dvěma titulům z DTM třetí z FIA World Rallycrossu. Tam je situace taková, že Mattias mistrovství průběžně vede o 10 bodů. 

Jezdec Team Abt Audi, který má za sebou 16letou kariéru v DTM, tak přijde o první závod DTM od roku 2001. Ve stejném čase se totiž jede finálový závod WRX v německém Esteringu. Na druhou stranu pro Audi se nejedná o žádnou velkou oběť, když v rallycrossu Ekström závodí rovněž se speciálem Audi A1 WRX. Podle sportovního šéfa Audi pro DTM, Dietera Gasse, tak uvolnění Mattiase je logickou volbou.

Ekström přijde o finálový závod na Hockenheimu | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"V mé hrudi bijí dvě srdce. Samozřejmě nebude jednoduché jít bez jednoho z našich nejlepších závodníků do finálového závodu DTM na Hockenheimu. Ale Mattias má šanci vyhrát světový titul v rallycrossu s Audi," řekl Dieter Gass. Tato situace působí jistě zajímavě ve srovnání s tím, co Mattias prohlašoval zkraje sezony:

Výsledkem všeho je, že místo Švéda na Hockenheimu pojede René Rast, který nahradil Adriena Tambaye v Audi Sport Team Rosberg letos na Zandvoortu. Finálový závodní víkend letošní sezony DTM se jede 15. a 16. října na Hockenheimu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy