Janiš vyhrál i na Hungaroringu

Martin Hájek, 2. října 2006, 09:40 Google+

Jarek Janiš se Saschou Bertem a Andreou Monterminim s vozem Saleen S7R týmu Zakspeed suverénně vyhráli závod šampionátu FIA-GT, když první místo kontrolovali od startu až do cíle.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bert/Janiš/Montermini

Bert/Janiš/Montermini | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Zakspeed se rozhodnul pro změnu taktiky proti posledním závodům a Janiš tentokrát nefinišoval, ale startoval. V úvodních kolech dokázal odrazit tlak v kvalifikaci druhého Babiniho a s přibývajícími koly se odpoutal od zbytku startovního pole. Po hodině závodu předal vůz Bertovi na suverénním prvním místě, na soupeře najel skoro půl minuty. Bert první pozici udržel a finišman Montermini mohl už jenom v klidu kontrolovat situaci, v cíli měl desetisekundový náskok na nejbližšího soupeře. Janiš se díky deseti bodům posunul na třetí místo průběžného pořadí.  

Jarek Janis: „Konečně jsme prolomili smůlu na trati a byli v cíli první. Po startu byl vůz nedotáčivý a Babini zle dotíral, s ubývajícím benzínem se ale vyvážení vozu zlepšovalo a dokázal jsem mu ujet. Snažil jsem se najet co největší náskok, abychom měli pokud možno klidný zbytek závodu, což se podařilo. Vůz byl dobře připravený a Sascha s Andreou odvedli perfektní práci.“

BPA sport marketing, a.s.
Foto: DPPI / FIA GT

Vytisknout

Diskuze: Janiš vyhrál i na Hungaroringu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Zandvoort: Češi skončili dvacátí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud