Maro Engel: Nebýt smůly, měl bych body

iM2, 3. března 2009, 22:04 Google+

SEZÓNNÍ OHLÉDNUTÍ; V roce 2008 oslavil Maro Engel svůj nástup do DTM. V AMG Mercedesu C-Klasse stáje Mücke Motorsport zažil svoji učednickou sezónu. Bodů se bohužel tento sympatický Němec nedočkal, nicméně na Norisringu získal deváté místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Engel, Maro

Engel, Maro | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Manuel Reuter se pustil do hodnocení první sezóny tohoto mladíka: „Myslím, že do začátku roku 2008 znali jméno Maro Engel jen opravdoví odborníci. Jezdil v anglické Formuli 3. Teď jezdí za Mercedes v DTM a myslím, že dobře zapadl. Maro mluví třemi jazyky. Neměl to lehké ve své první sezoně. Dostal se mu do rukou pouze rok starý vůz a navíc jeho týmový kolega se jmenoval Ralf Schumacher. Jeho hlavní předností byly kvalifikace. V závodech měl hodně smůly, ale myslím, že v příštích letech o něm ještě hodně uslyšíme,“ uvažuje ex-pilot DTM.

Sám jezdec svoji první sezonu hodnotí jako pozitivní: „Určitě jsme byli schopní získat body. Například v Barceloně nebo na Nürburgringu to bylo docela dobře možné, ale měl jsem tam hodně smůlu. V Barceloně se mi hned v pátém kole poškodila pneumatika. Na Nürburgringu zase hned na začátku odešel motor. Je sice smutné, že jsem nezískal body, ale s vývojem mých výsledků jsem spokojen,“ říká spokojeně třiadvacetiletý Němec.
Vytisknout

Diskuze: Maro Engel: Nebýt smůly, měl bych body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Moto Guzzi Breva 1100 - Breva Plus

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud