Prohlášení jezdců po závodě

Karel Bařina, 29. srpna 2005, 10:39 Google+

Německý Oschersleben přinesl jeden z nejnapínavějších závodů letošního roku, vítězství Maserati a povzbudivý výsledek pro domácí posádku s Corvettou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Babini/Biagi

Babini/Biagi | foto: www.auto-news.cz | Michal Příhoda

Sdílejte článek

Vítěz GT1: Fabio Babini, č. 10 Vitaphone Maserati MC12:
Jsem moc šťastný z mého prvního vítězství v tomto roce. Je to po nedokončeném závodě ve Spa důležité pro mne i pro Thomase. Auto bylo perfektní po celý závod, bylo snadné zajíždět nejrychlejší kola a předjíždět ostatní auta.

Vítěz GT1: Thomas Biagi, č. 10 Vitaphone Maserati MC12:
Musím říct, že jsem šťastný. Vyhrál jsem tu i v roce 2003. Tým, auto i pneumatiky Pirelli dnes pracovali výborně. Zabojoval jsem si s Corvettou, jednou jsem je předjel. Byl jsem rozhodnutý jít do toho tvrdě a nenechat tam moc místa.

2.v GT1: Andrea Bertolini, č. 15 JMB Maserati MC12:
Byl to pro nás po startu z osmého místa neuvěřitelný závod. Cítím se skoro jako vítěz. S Karlem teď máme velmi pěkný vedení v průběžném pořadí, to je příjemné. Je to fantastický výsledek, hlavně když uvážíme, že jsme vezli 100kg navíc!

2. v GT1: Karl Wendlinger, č. 15 JMB Maserati MC12:
V první jízdě jsem se zdržel za pomalejšími vozy a tady předjíždění zrovna jednoduché není. Proto mě tým raději zavolal dříve, potom jsme měli trať volnou. Auto i pneumatiky byli velmi konzistentní po celý závod. To nám umožnilo tlačit až do konce a dostat pod tlak Corvettu. Dvě kola před cílem se mi podařilo Kumpena předjet.

3. v GT1: Mike Hezemans, č. 6 GLPK Corvette C5-R:
Našim problémem byly pneumatiky. Postrádali jsme grip, tak jsme museli použít nejměkčí směs. Pneumatiky tak byly dobré na začátku každého stintu, ale ke konci byly hrozné. Bert navíc dostal ránu od Porsche, které před ním dělalo hodiny. Měli jsme potom poničený předek, ale na vině byly pouze pneumatiky.

Vítěz GT2: Tim Sugden, č. 88 GruppeM Porsche 996:
Na startu jsem chtěl dostat pár aut mezi sebe a Mika. Když se mi to podařilo, stačilo ujíždět a zvětšovat náskok až do první zastávky. Jsme moc rádi, že jsme si zajistili prvenství v konečném pořadí týmů. Je to zásluha výborné práce celého týmu po celý rok.

Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení jezdců po závodě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rice, Buddy

Rice se svým Panozem dojel v Sonomě druhý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud