Aston Martin vítězí v kvalifikaci!

iM2, 1. května 2010, 16:23 Google+

KVALIFIKACE; Aston Martin stáje Young Driver se startovním číslem 7 posádky Darren Turner a Tomáš Enge zajel na zrenovovaném okruhu Silverstone nejrychlejší čas v sobotní kvalifikaci. Do dnešního kvafikačního závodu tak Enge odstartuje z první pozice!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge/Turner

Enge/Turner | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Nejrychlejší čas (1:58.08) v Q3 zajel Darren Turner. "Je to skvělé, být zde na Silverstone. Já bydlím pouze 10 minut jízdy od okruhu a Tomáš 15. Dá se tedy říct, že je to náš domácí okruh. Oba ho velmi dobře známe. Jsem moc rád za tým, v Abu Dhabi jsme měli hodně smůly, ale tady jsme zpět v plné síle," říká Darren.

"Po rozdání zátěží jsou vozy velmi vyrovnané. Odpolední závod může být velmi těsný," předpovídá Tomáš Enge. V první řadě budou pouze britské vozy, Aston Martin když druhý čas zajela posádka týmu Hexis Racing ve složení Frederic Makowiecki a Thomas Accary.

Stejně tak jako Astony, tak i Nissany ve srovnání s prvním závodem v Abu Dhabi výrazně zrychlily. Svědčí o tom třetí čás posádky Peter Dumbreck a Michael Krumm. Čtvrou pozici získali stabilně rychlí Andrea Bertolini a Michael Bartels na Maserati MC12 týmu Vitaphone. Zatím co kvalifikace se jela na suché trati, během sobotního podvečera by mohl během kvalifikačního závodu přijít déšť.

Výsledky kvalifikace zde
Vytisknout

Diskuze: Aston Martin vítězí v kvalifikaci!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mutsch, Thomas

Matech v Británii jen s jedním vozem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud