O titulu se rozhodne v Argentině

iM2, 6. listopadu 2008, 12:55 Google+

O titulu v šampionátu FIA GT se rozhodne v Jižní Americe mezi dvěma posádkami. Obě mají k dispozici jinou techniku. Jedni startují s vozem Maserati, druzí kandidáti sedlají Chevrolet Corvette Z06.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gollin/Hezemans

Gollin/Hezemans | foto: www.auto-news.cz | Karel Bařina

Sdílejte článek

O letošním držiteli titulu mezi GT vozy se rozhodne 23.listopadu na nově vzniklé trati Potrero de los Funes v San Luis. Trať se asi 800 kilometrů vzdálená od hlavního města Buenos Aires. Nového šampióna tedy určí nově vzniklá trať, která se rozkládá pod jihoamerickými Andami.

Bude se jednat o první závod šampionátu FIA GT na území jižní Ameriky. V současné době se materiál a vybavení týmů přesouvá přes Atlantik.

Co na okruh říkají obě posádky, které mají šanci na titul?
Dvojice z týmu Vitaphone Andrea Bertolini a Michael Bartels (Maserati MC12) má osm bodů náskok na jejich pronásledovatele, mají tedy výhodnější výchozí pozici před závodem. „Na papíře to vypadá hodně dobře. Řekl bych, že kola se zde budou jezdit kolem dvou minut a deseti sekund,“ říká Ital Andrea Bertolini.

V opačné pozici se nacházejí piloti Corvette Z06 Mike Hezemans a Fabrizio Gollin: „Na Jižní Ameriku mám výborné vzpomínky, v roce 2004 jsem v Interlagosu vyhrál závod na 1000 km,“ říká Gollin. „Opravdu to bude velmi těžké ještě zabojovat a pokusit se o zisk titulu, snad nám bude dopřáno to zkusit.“
Vytisknout

Diskuze: O titulu se rozhodne v Argentině

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

MotoGP na tři roky pouze s Bridgestone

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud