IMSA: První tréninky v režii cadillaků

iMotorSport.cz, 17. března 2017, 07:27 Google+

Tento víkend se na okruhu Sebring International Raceway uskuteční druhý díl americké série IMSA SportsCar Championship. Tréninkům na dvanáctihodinovou vytrvalost opanovaly podle očekávání prototypy Cadillac.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Action Express Racing

Action Express Racing | foto: Action Express Racing Facebook

Sdílejte článek

Úvodní trénink sice vyhrál Stephen Simpson s prototypem ORECA 07 týmu JDC-Miller Motorsport, nicméně Christian Fittipaldi s modelem Cadillac DPi-V.R byl jen o 0,041 sekundy za ním. V následujících dvou trénincích už se na čele usadily všechny tři cadillaky týmů Action Express a Wayne Taylor Racing.

Noční závěrečnou jízdu vyhrál hostující Mike Conway z týmu Action Express. O dvě desetiny za ním skončil Ricky Taylor z Wayne Taylor Racing a bronzovou příčku vyjel pro druhý vůz Action Express Portugalec Felipe Albuquerque.

Rovných šest desetin ztratil na nejrychlejší čas třetího tréninku Tristan Nunez s Mazdou a první pětku uzavřel Renger van der Zande s prototypem Multimatic/Riley.

Jen dvě desetiny dělily dva nejrychlejší prototypy kategorie PC. Tréninkové vítězství si odnesl Gustav Yacaman z BAR1 Motorsport, hned za ním skončil Sean Rayhall ze Starworks Motorsport.

O první příčku v GTLM se přetahovaly jezdci týmů Porsche, Corvette a Ford, nicméně byl to Sebastien Bourdais, vítěz úvodního závodu nové sezony IndyCar, který v třetím tréninku zajel s fordem nejrychlejší čas nechal za sebou novou tvář automobilky Porsche – Laurense Vanthoora. Další dvě příčky pak obsadily zbývající vozy Ford GT.

Přetahovaná probíhala i v kategorii GTD. Úvodní trénink vyhrálo Lamborghini Huracan týmu Paula Millera, pak už ale úřadovalo Audi R8 ze stáje Stevenson Motorsport. O první příčku amerického týmu se postaral domácí Lawson Aschenbach.

Dnes čeká na jezdce poslední trénink a pak už budou na pořadu dne kvalifikace. V sobotu 18. 3. v 16:40 SEČ se již bude závodit.

Výsledky třetího tréninku

Vytisknout

Diskuze: IMSA: První tréninky v režii cadillaků

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp Dallara při předsezónním testu pneumatik Dunlop ve španělském Aragonu

WEC: O kolik zrychlí nové prototypy LMP2?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud