1. oficiální test FIA GT: 58 aut!!!

iM2, 25. března 2008, 21:33 Google+

Během testu, který se odehrál v Monze a byl pro kategorie FIA GT a GT3 Evropského Šampionátu, proběhlo první měření sil v novém roce. Byli zde i zástupci šampionátu GT 4 Evropského poháru. Počasí bylo slunečné a opravdu se bylo na co dívat, vždyť na trať vyrazilo hned 58 speciálů všech kategorií!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Francois Flamand / FIA GT

Sdílejte článek

Na okruhu byla rekordní účast novinářů a fotografů. Stephane Ratel, předseda SRO, promotéra šampionátu FIA GT a GT3 Evropského Šampionátu, zde prezentoval nadcházející, již dvanáctou sezónu, ve které by se na rošt mohlo postavit až 30 vozů během každého závodu. Oproti roku 2007 se kupříkladu změní finále série, které se letos uskuteční v Argentině na okruhu Potrero de los Funes. Ten je ještě pořád ve výstavbě. Na prezentaci bylo také představeno mnohem lepší televizní pokrytí.

Podle pravidel, která vzešla v platnost mezi sezónou 2007 a 2008 je každý tým, který absolvuje celou sezónu, povinen nasadit minimálně jeden speciál do testů v Monze. Nejlepšího času 1:45.486s dosáhl belgický tým Selleslagh Racing Team, který bude startovat s Corvette C6R. S ní pojedou trojnásobný šampión FIA GT Christophe Bouchut a jeho nový kolega Xavier Maassen z Holandska. Druhý nejrychlejší byl Aston Martin DBR9 týmu Gigawave. Toho pilotovali Philipp Peter a Darren Turner. Že by se projevovala práce dlouholetého mechanika Ferarri Nigela Stepneyho, který byl nedávno potvrzen jako nový člen týmu? Ve třídě GT2 zajeli nejlepší čas piloti Scuderia Ecosse s jejich Ferrari 430 GT2. F 430ka byla pilotována Fabio Babinim a Jamie Daviesem. Jejich čas byl 1:50.358s. Druhým nejrychlejším týmem byla CR Scuderia, která taktéž používá vozy Ferrari 430 GT2. Třída  GT 2 viděla také v akci Gillet Vertigo s novým motorem. A pochopitelně jsme poprvé viděli tým Go To One Charouz Racing System, který používá speciál Mosler MT900R.
Vytisknout

Diskuze: 1. oficiální test FIA GT: 58 aut!!!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Viso, Ernesto

Ernesto Viso je s výkonom spokojný

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud