Okruhy: 1, 2, 3, to je výsledek týmu Charouz

Tomáš Musil, 21. září 2008, 20:15 Google+

Co si Charouz Racing System před dnešním Sprintem Divize 4 nad 2000 ccm v Brně předsevzal, to do posledního detailu splnil. V největší konkurenci historie okruhového šampionátu obsadili stájoví piloti úplné stupně vítězů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Nejvýše stál Tomáš Enge, druhý dojel Stefan Mücke a třetí pozici získal Jarek Janiš, který stejně jako první v cíli řídil Mercedes AMG DTM C-Klasse. Jejich německý kolega jel s novou zbraní týmu, Astonem Martin DBR9. Stáj prožila nejúspěšnější víkend sezony. Kromě dnešního triumfu obsadila ve včerejší tříhodinovce D4 první dvě místa a před závěrečným podnikem se také raduje z titulu mistrovském Poháru týmů.

Úspěšná premiéra Astonu Martin DBR9

S blížícím se koncem sezony, jejíž šestihodinové finále Epilog se uskuteční 25. října opět v Brně, stáj posílila svůj vozový i jezdecký park. Novou hvězdou sobotní tříhodinovky byl portugalský expilot F1 a současný tovární pilot Peugeotu Sport Pedro Lamy. Do dnešního Sprintu, jenž se jel také jako mistrovství zóny střední Evropy, se vedle stálých tří Mercedesů AMG DTM C-Klasse představil i Aston Martin DBR9.

Týmový cíl byl jasný – v co největším počtu porazit Tomáše Kostku s Audi A4 DTM. V dramatické bitvě na pouhých deset kol se podařilo vše perfektně. V začínajícím mírné dešti viselo ve vzduchu riziko havárií, naštěstí se nenaplnilo. Diváci viděli unikátní startovní pole se sedmi monstry DTM, dvěma speciály GT1 a celou řadou dalších silných a elegantních aut.

Tomáš Enge se dotáhl na lídra tabulky
„Byl to skvělý víkend,“ řekl v cíli dnešní vítěz. „Splnili jsme do puntíku, co jsme si před víkendem předsevzali. To je vždy veliká radost. V závodě jsem neměl jediný větší problém, po startu se mi docela brzy podařilo dostat se do čela a pak jsem v podstatě kontroloval situaci. V celkovém hodnocení D4 jsem se dotáhl na Tomáše Kostku. Dělí nás pouhé dva body. Rozhodovat se tedy bude za měsíc v Epilogu. Už teď zvu diváky.“

Závodící šéf týmu dnes skončil pátý. Více než ze svého výsledku měl radost za celou stáj. „Já to v takových podmínkách zkrátka moc neumím. Naši kluci zajeli výborně, předčasný zisk titulu v týmech mě samozřejmě moc těší. Mimochodem Tomáš Kostka, který byl už dříve vyhlášen mistrem ve Sprintech, v přímých soubojích našeho Tomáše nikdy neporazil,“ vypráví Charouz.

Radost Jarka Janiše z výsledků i z uzdravení
Velkou radost měli také druhý Stefan a třetí Jarek. Berlíňan si naplno užil prvního a hned úspěšného startu s Astonem Martin DBR9. „Bylo to lahůdkové závodění, nicméně Mercedes DTM je rychlejší. Prožil jsem dva úspěšné víkendy s Charouz Racing Systemem, minulý týden druhé místo v Le Mans Series v Silverstone, tento víkend zlato a stříbro v našlapaném českém mistrovství,“ uvedl Stefan.

Jarek po sobotním stříbru získal třetí místo v krátkém závodě, nicméně jeho radost byla největší především z uzdravení. Od loňského srpna nezávodil, neboť po havárii v závodě LMS ve Spa procházel složitým léčením zraněné páteře a až před víkendem se cítil natolik ok, že ohlásil návrat do boje. „Jsem neuvěřitelně šťastný. Závodění mi moc chybělo. Po dvou závodech, kvalifikaci a testování můžu s radostí říci, že se cítím bezvadně,“ prohlásil Jarek.

Titul pro Blažka s VW  Polo
Nejen týmový piloti s nejsilnějšími auty měli dnes důvod k radosti. Svůj první titul mistra republiky totiž dnes získal osmnáctiletý Antonín Blažek. Vítězstvím ve Sprintu D4 do 1400 ccm ovládl celé  mistrovství své třídy. „Auto bylo závod od závodu lepší. Dnes jsem jel s novým motorem a vůz byl bezvadný. Navíc jsem si potvrdil, že Brno mi i polu sedí lépe než Most. Hlavně díky zdejším rychlým zatáčkám. Z titulu mám samozřejmě velkou radost. Děkuji týmu za skvělou přípravu,“ řekl osmnáctiletý student užité fotografie.

Neoficiální pořadí MMČR Divize 4

Pohár týmů

1. Charouz Racing System 80
2. K+K Team 46
3. Techfuture 37

Vytrvalostní nad 3500 ccm

1. Enge, Charouz, Mücke (Mercedes AMG DTM C-Klasse) 38
2. Maděryč, Kostka (Audi A4 DTM) 36
3. Nimč (Mercedes AMG DTM C-Klasse), Björk (Audi A4 DTM) 26

Divize 4 celkově
1. Kostka 88
2. Enge 86
3. Charouz 81
4. Nimč 53
5. Mücke 46
5. Maděryč 45

MMČR NA OKRUZÍCH 2008
20/04/2008 Hungaroring
18/05/2008 Most
08/06/2008 Most
27/07/2008 Poznaň
10/08/2008 Most
21/09/2008 Brno
25/10/2008 Brno

TZ/bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Okruhy: 1, 2, 3, to je výsledek týmu Charouz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Daniš hneď za vozidlami DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud