Peter a Simonsen s vozem DBR9 týmu Gigawave

iM2, 20. ledna 2008, 19:32 Google+

Gigawave Motorsport proťal cílovou čáru v závodě FIA GT ve velké Británii jako jediný britský tým ve třídě GT1. Hlavní týmový manažer Steve Hagger prozradil, že budou nasazovat jeden Aston Martin DBR9, který bude připravován v jejich základně v Essex.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hines/Peter

Hines/Peter | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Tento stroj absolvuje všech 10 podniků FIA GT. Současný australský šampión GT vozů Allan Simonsen doplní za volantem DBR9 rakouskou hvězdu GT vozů Philippa Petera. Jezdecká dvojice demonstruje odhodlání týmu Gigawave Motorsport uspět!

Zkušenost Philippa Petera dokazuje i to, že jeho debut ve FIA GT se datuje do roku 1997 na závodní trať Hockenheimring. Odjel už 66 závodů, 5 z nich vyhrál a získal 2 pole position. V sezoně 2007 řídil čtyři odlišné stroje. Byly to Corvette C6R, se kterou dojel na druhém místě v Zhuhai, JMB Maserati MC 12 v závodě Total 24 Hodin ve Spa, Advanced Engineering Ferrari 430 GT2 v Nogaru a Gigawave Aston Martin DBR9 v Zolderu. Byla to tedy pro něj velice pestrá sezóna, přitom 12krát skončil na pódiu.

Allan Simonsen se narodil v Dánsku před 29 lety. V šampionátu FIA GT závodil pouze jedenkrát. Bylo to v roce 2006 pro tým Scuderia Ecosse v závodě 24 Hodin ve Spa. Bude ovšem na vždy zapsán jako první vítěz závodu ve třídě GT3. Vyhrál první závod této třídy v Silverstone v roce 2006 s vozem Ferrari 430 GT3 týmu JMB Racing. Kolegou mu byl Hector Lester.

Vytisknout

Diskuze: Peter a Simonsen s vozem DBR9 týmu Gigawave

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Henri Moser v GT2 s Kessel Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud