Francie: Bobbi a Lieb získali pole position

ar1, 1. června 2003, 09:48 Google+

Noční déšť z pátku na sobotu přešel v průběhu dne na dešťovou sprchu, která zkomplikovala obě dvě kvalifikační zápolení jezdců na francouzském okruhu v Magny Cours. Tento okruh je dějištěm druhého podniku Mezinárodního mistrovství FIA GT vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Pro závod by se mělo počasí výrazně zlepšit.

Mladý italský jezdec Matteo Bobbi získal jen tři týdny po svém úžasném vítězství v prvním podniku v Barceloně své první pole position ve své třídě GT. Bobbi závodí za tým BMS Scudéria Italia s vozem Ferrari 550 Maranello. Následován byl svým velkým konkurentem a vzorem Christopherem Bochutem s vozem stáje Labre Competition Chrysler Viper GTS-R.

Třetí pozici obsadil další Francouz Jean-Marc Gounon s vozem týmu Konrad Motorsport Saleen S7-R. Tento tým je spíše znám tím, že v minulosti vsázel na vozy Porsche. Doba slávy vozů Porsche z tříd S1, S2, tedy sportovních prototypů jsou již dávno pominuta.

Další vůz Ferrari 550 Maranello obsadil 4. příčku s týmem Care Racing a jezdcem Stefanem Liviem. Pátý dokončil kvalifikace Fabrizio Gollin s druhým vozem týmu BMS Scudéria Italia.

Prvním vozem na N-GT na startovním roštu bude vůz Porsche 996 GT3-RS týmu Freisinger Motorsport a jezdcem Marcem Liebem, který získal pole position ve své třídě.

Náš Tomáš Enge, jak jsme již psali v předchozím příspěvku skončil na čtvrté příčce ve své třídě a dnes odstartuje do závodu ze 14. pozice. Svým umístěním si vybojoval pozici nejlepšího vozu Ferrari ve své třídě právě náš český tým MENX.


Vytisknout

Diskuze: Francie: Bobbi a Lieb získali pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Menx v kvalifikaci nejlepším Ferrari - anotační foto

Menx v kvalifikaci nejlepším Ferrari

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud