Bez internetu ani ránu? Nový Touareg je díky eSIM neustále připojen k nejrychlejší síti

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 17. července 2018, 13:13 Google+

Nový Touareg1 je „vždy připojen“. SUV vyšší třídy má totiž již v sériové výbavě kartu eSIM (karta SIM, která je pevnou součástí vozidla). Tím se mění vše. Protože Touareg zjišťuje na internetu intenzitu a plynulost dopravy; protože internetové rozhlasové stanice přinášejí nezávisle na lokalitě informace, podcasty a hudbu z internetu; protože navigační mapy jsou udržovány v aktuálním stavu díky internetovým aktualizacím; protože budovy na digitálním panelu přístrojů jsou zobrazovány ve 3D, a vytvářejí tak zcela nové zážitky s navigací; a protože se všichni cestující mohou připojit k internetu prostřednictvím hotspotu WLAN.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Touareg je „vždy připojen“ i bez mobilního telefonu

Touareg je „vždy připojen“ i bez mobilního telefonu | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Jedním z rozhraní v tomto síťově propojeném světě je soubor služeb „Guide & Inform Premium“ z nabídky programu „Volkswagen Car-Net“. SUV je automaticky připraveno na používání mobilních internetových služeb ve spojení se sériově dodávaným informačním a zábavním systémem „Discover Pro“ (9,2“ displej) nebo na přání nabízenou přístrojovou deskou „Innovision Cockpit“ (digitální přístroje na 12“ displeji plus informační a zábavní systém „Discover Premium“ s 15“ displejem). V Touaregu nalézá uplatnění prémiová verze služeb „Guide & Inform“ s exkluzivními, novými funkcemi. Jednou z nich je „hybridní rádio“, které kombinuje příjem pozemního rozhlasového vysílání (analogového i digitálního) s „webovým rádiem“.

Tím je zajištěn příjem v nejvyšší možné kvalitě nezávisle na způsobu přenosu signálu. Navíc lze z internetu získávat průvodní informace, jako jsou texty nebo fotografie k právě přehrávaným skladbám, dokonce i při příjmu analogového vysílání rozhlasových stanic v pásmu VKV. A nejen to. Prostřednictvím „webového rádia“ mohou uživatelé například i doma pokračovat v poslechu své oblíbené rozhlasové stanice z dovolené nebo v nejlepší kvalitě poslouchat vysílání rozhlasových stanic z jiných zemí, případně podcasty. Služba „Online-Gracenote“ může také z internetu stahovat přebaly alb.

Volkswagen posunul na novou úroveň rovněž navigaci. Poprvé lze zobrazovat detailně a věrně zpracované náhledy měst ve formátu 3D, které značně usnadňují orientaci v cizím prostředí. Kromě prostorových modelů měst jsou stejně jako dosud k dispozici také klasické mapové podklady i satelitní mapa. Cestující mohou v modelu Touareg cestovat v ještě větší pohodě i díky nově zavedené službě „Výpočet trasy online“. Do navigace jsou přitom zahrnovány nejaktuálnější údaje o stavu dopravy z internetu a zároveň probíhá na internetovém serveru optimalizovaný výpočet trasy s využitím předvídavých modelů (mj. zohlednění profilů tras, topografie a opakujících se dopravních situací během dopravních špiček), která dovede řidiče k cíli rychleji a s menším stresem.

„Guide & Inform“ kromě toho zdokonaluje navigaci pomocí služeb, mezi něž patří „Internetové vyhledávání speciálních cílů“ (rovněž s hlasovým zadáváním), „Importování cílů a tras z internetu“, „Aktualizace map z internetu“ nebo internetové informace o „Čerpacích stanicích“ (poloha a ceny paliv) a „Parkovacích místech“ (poloha, ceny a dostupnost). Náklady na data pro většinu služeb „Guide & Inform Premium“ nese Volkswagen. Přímo prostřednictvím informačního a zábavního systému si lze navíc objednat datové balíčky pro používání služeb „Webové rádio“, „Hybridní rádio“ a hotspotu WLAN. Poskytovatelem datových balíčků je partner značky Volkswagen pro bezdrátové telefonní sítě, inovativní technologický start-up Cubic Telekom z Dublinu.

Kromě služeb „Guide & Inform Premium“ lze v Touaregu využívat rovněž balíček služeb „Security & Service“. Na chytrém telefonu je možné ovládat funkce, jako je „Nezávislé topení online“ nebo „Zamknout & odemknout“. Uživatel si navíc může pomocí chytrého telefonu zjistit například „Polohu zaparkovaného vozidla“, „Zprávu o stavu vozidla“ nebo „Údaje palubního počítače“ (spotřeba paliva, dojezd, atd.). Ještě vyšší úroveň bezpečnosti nabízí „Volání v případě poruchy“, „Automatické hlášení nehody“ a „Služba nouzového volání“. SUV značky Volkswagen je díky důslednému síťovému propojení průkopníkem nové generace automobilu, který samozřejmě a nepřetržitě využívá všechny výhody internetu pro ještě komfortnější a bezpečnější život na cestách.

Vytisknout

Diskuze: Bez internetu ani ránu? Nový Touareg je díky eSIM neustále připojen k nejrychlejší síti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Subaru Forester

OFF ROAD TEST: Subaru Forester – jak zvládá náročný terén ?

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

reklama

Doporučujeme

GPS

Zrádná GPS? Co vám hrozí na dovolené, pokud se dobře nepřipravíte?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud