Oficiální ukončení sezony 2004

ar1, 29. prosince 2004, 11:39 Google+

Letošní sezona končí, tešímě se na novou!!! Tak zní slogan naší redakce, která letos pořádala 1. ročník otevřeného poháru AUTO NEWS NETWORK CUP 2004.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

První debutová sezona je vždy nepředvídatelná. Nicméně po prvních dvou závodech bylo hned jasné, kdo se bude pravděpodobně ucházet o post nejvyšší. Bezesporu si to po celou sezonu mezi sebou rozdávali Dan Šupa a Karel Bařina. Občas jsem se jim do cesty dostal já (Petr Zelinka), ale mám se rozhodně ještě co učit.

Zpočátku jsem více bojoval s Michalem Bartoněm, který je skvělým soupeřem, ale ke konci sezony jsem zaútočil i na Dana s Karlem. Hlavně v posledním závodě. Ale i jezdci z konce výsledkové tabulky stojí za povšimnutí. Asi největší pokrok v celé sezoně učinil Michal Babička, který se dokázal oproti svým prvním startům zlepšit natolik, že v předposledním a posledním závodě se jeho časů obávala i špička startovního pole.

Po celý rok na trati panovala skvělá atmosfera. Stejně jako v počasí se střídala slunečná, oblačná, ale dokonce i zamračená nálada. To ale k závodění patří. Řešilo se mnoho připomínek k pravidlům, jenž, jak je to vždy v novém šampionátu, se stále vyvíjejí.

První ročník šampionátu hostoval na dvou tratích. První z nich byla ve městě Bzenec, kde jsme zavítali do kryté haly, jenž skrývala na první pohled velmi rychlou trať. Po prvním závodě jsme všichni zjistili, že závodění zde nebude tak snadné. Nejhorším problémem pro některé jezdce, včetně mě bylo odsávání výfukových plynů. Zažili jsme zde radost i smutek. Obzvlášť káry zde měly již mnoho za sebou. Ale to nám nevadilo. Druhou tratí šampionátu byl otevřený okruh v Modřicích u Brna, kde jsme odjeli většinu ze zbýtku šampionátu. Oběma majitelům tratí patří velké DÍK za spolupráci.

Věříme, že druhý ročník zavítá jak na stávající tratě, tak i na ty nové.

A nyní ke konečnému pořadí. Zde jsou konečné výsledky jezdců a týmů:

Jezdci:
1. D. Šupa 185 bodů
2. K. Bařina 155 bodů
3. P. Zelinka 137 bodů

4. M. Bartoň 95 bodů
5. M. Babička 48 bodů
6. V. Šíma 33 bodů
7. J. Fiala 20 bodů
8. M. Jelínek 12 bodů
9. P. Večeřa 8 bodů


Týmy:
1. Auto News Racing 2 (370 bodů)

2. Auto News Racing 1 (283 bodů)
3. MACH 3 (40 bodů)

Složení týmů:
ANR 1 - Bařina, Bartoň, Šíma
ANR 2 - Šupa, Zelinka, Babička
MACH 3 - Fiala, Jelínek, Večeřa

Vítězům blahopřejeme a těšíme se na setkání při prvním závodě v nové sezoně 2005. A co nás vlastně čeká? Nejdříve se sejdou všichni jezdci na tzv. jezdeckém shromáždění a bohužel nikoli v Paříži, ale v Brně a dohodonou se pravidla nové sezony. Velmi působivě vypadal formát posledního závodu v Modřicích, takže od něj se bude asi odvíjet nový formát sezony 2005.

AUTO NEWS RACING ve složení Dan Šupa, Petr Zelinka a Karel Bařina se zúčastnil také vytrvalostního závodu Honda Cup, jenž se koná v rámci závodů MČR motokár. Vzhledem k tomu, že náš tým měl pronajatou motokáru od špičkového týmu OK Kart, kde jezdí jezdci jako je například Jirka Kočka nebo Petr Horák, tak nám technika vydržela od startu až do cíle bez sebemenšího problému. Samozřejmě, že tato technika již měla své za sebou, takže i když jsme se snažili sebevíc, ani náš nejlepší jezdec, kterým byl právem Kája Bařina, nedokázal útočit na ty nejlepší ve startovním poli. Mě osobně překvapilo, že jsme neměli připravené nové pneumatiky, ale ty, se kterými již byl odjet jeden závod. Tobylo poznat na chování motokáry při průjezdech zatáčkami.

Ale co bychom měli chtít víc, než jsme získali. Vždyť jsme z 20ti posádek skončili na pěkné 13. pozici. I za toto umístění jsme však vděční a s dobrými pocity jsme se vrátili domů. Pokud se zadaří, ale není to jisté, rádi bychom podobný závod absolvovali ještě jendou, avšak s jinou technikou.

Foto: AUTO NEWS NETWORK
Vytisknout

Diskuze: Oficiální ukončení sezony 2004

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

“Modrá raketa“ se má znovu vrátit

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud