Müller střídá Albuquerquea v kádru Audi

iM2, 21. ledna 2014, 12:53 Google+

Nico Müller přesvědčil na testech s Audi RS 5 DTM Dietera Gasse, který mu dá šanci pro tuto sezonu v jeho kádru. Svoji pozici v rámci Audi ale mění Filipe Albuquerque, který už nebude jezdit v DTM, ale přechází k týmu Audi pro vytrvalosti a pojede také Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Albuquerque, Filipe

Albuquerque, Filipe | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Novou tváří mezi jezdci Audi pro rok 2014 bude Nico Müller. 21 letý Švýcar u týmu Audi pro DTM vystřídá  Filipe Albuquerquea, který se v rámci čtyř kruhů přesouvá do LMP a GT programu. Nico Müller si svoje místo zasloužil především svými výkony při testech Audi RS5 DTM. "Kariéru Nica jsme sledovali již delší dobu. Absolvoval několik stovek testovacích kilometrů s naším DTM speciálem a zanechal v nás vynikající dojem. Jsem optimistický a doufám, že díru, která v naší sestavě díky odchodu Filipeho Abuquerquea do našeho LMP a GT programu vznikla, brzy zacelí," říká šéf Audi pro motorsport, Dr Wolfgang Ullrich.

Také Dieter Gass, šéf Audi Sport pro DTM, se těší na spolupráci s novým talentem. "Nico pasuje jak svoji rychlostí tak také svoji osobností k Audi a určitě bude obohacením pro DTM. Hodně mu věřím a myslím, že se ve své nováčkovské sezoně může postarat o nejedno překvapení."


Portugalec Felipe Albuquerque DTM opouští, ale s Audi bude spolupracovat i nadále, zde na Hockenheimu 2012

Nicovi Müllerovi se povoláním do továrního týmu Audi pro rok 2014 splnil dlouholetý sen: "Tuto sérii jsem sledoval už jako dítě. A později, od doby, kdy jsem poprvé testoval auto pro DTM, jsem snil o tom, že s tímto autem budu moci nastupovat do závodů. DTM patří mezi nejprofesionálnější a nejznámější závodní série světa a u každého jezdce je na špici jeho listu přání. Je tak pro mě velkou ctí, že mi Audi dalo důvěru jezdit s jejich RS5 DTM."

Na jízdu se silnými auty je Müller zvyklý, v roce 2013, tedy ve své šesté profesionální sezoně v motorsportu, závodil v Renault World Series s formulemi s 530 koňmi (speciály DTM mají odhadem cca 460 koní). A získal dvě vítězství (jedno z nich ve vrcholném podniku sezony v Monte Carlu) a v celkovém hodnocení byl pátý. "Větší nezvyk je pro mě menší výkon než to, že mám nad svoji helmou ještě střechu, na což si ale rychle zvyknu." A jaký je jeho cíl pro novou sezonu? "Mým cílem je rychle a plynule se zaučit a ve druhé polovině sezony se pokusit několikrát proniknout mezi TOP10."
 
Vytisknout

Diskuze: Müller střídá Albuquerquea v kádru Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Di Resta se vrací k Mercedesu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud