S kolika auty pojede Mercedes v roce 2014?

iM2, 2. září 2013, 20:34 Google+

Mercedes počká až na konec letošní sezony s rozhodnutím, jestli se opět vrátí k nasazování 8 vozů a nebo bude pokračovat, stejně jako letos pouze se 6 stroji v poli DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Stuttgartská značka stáhla počet vozů v DTM z 8 na 6 poté, co Toto Wolff nahradil Norberta Hauga v pozici ředitele Mercedesu pro motorsport. Opačným směrem se před letošním rokem vydal rival z Mnichova - BMW posílilo z loňských 6 na letošních 8 aut. Ingolstadtská Audi zůstala na 8 vozech.

Autosport se tedy zeptal přímo Wolffa, s kolika vozy příští rok pojedou: "Moji filozofií pro tento rok bylo mít 6 konkurenceschopných vozů. Vloni, když jsme měli 8 aut, tomu tak nebylo. Letos dosahujeme s méně auty výsledků, které jsme vloni s více nebyli schopni dosáhnout.

Navíc osm aut se musí ufinancovat. Nechcete ovlivnit výkonost svých jezdců tím, že budete muset tříštit nedostatečné náklady mezi více pilotů. V týmu vládne skvělý týmový duch. Pokud se nám podaří udržet tyto tři věci na nejvyšší úrovni, pak můžeme opět vyjet s 8 auty. Rozhodnutí nepadne dříve než před koncem sezony."


Wolff změnil Mercedes, ubral dvě auta, avšak teď má všechny konkurenceschopné

Mercedes letos dvakrát vyhrál - Gary Paffett a Robert Wickens získali každý po jednom vítězství, zatímco jejich kolega, Christian Vietoris, okupuje druhou příčku v tabulce jezdců, i když ještě nevyhrál. Jen pro srovnání, vloni touto dobou měl Mercedes na svém kontě už tři vítězství. Aktuálně je trojcípá hvězda mezi značkami druhá se ziskem 229 bodů, vloni touto dobou měla na svém kontě již bodů 256.

Toto Wolff však odmítá, že by to byl problém a poukazuje na skvělé premiérové sezony mladíků Pascala Wehrleina a Daniela Juncadelli. Podle něj jsou oni dva zárukou skvělé budoucnosti: "Raději zaměním krátkodobé dobré výsledky za dlouhodobý úspěch. Naši mladí jezdci z F3 si vedou skvěle.

To ale neznamená, že budeme vždy podepisovat s mladíky ve věku 20 let a už se nebudeme vůbec zajímat například o jezdce Formule 1 nebo jezdce jiné značky. Je to o nalezení správného vyvážení."
Wolff u příležitosti rozhovoru odmítl, že by jednal o možné spolupráci pro příští rok s jezdcem Audi, Edoardo Mortarou.


Mortara k Mercedesu? V paddocku se mluví o námluvách, Wolff to odmítá

Vloni byl tento Ital se dvěma vítězstvími nejlepším jezdcem Audi, letos zažívá katastrofální sezonu. Bodoval zatím pouze jednou, i když mezi TOP10 v kvalifikaci se dostal v pěti případech ze sedmi. Do Q4 postoupil dokonce již třikrát. "Nejednali jsme. Je normální, že dobré jezdce sledujete. Všichni moc dobře víme, kdo je v DTM dobrý a kdo méně. Zatím je však moc brzy na diskuse o jezdecké sestavě pro příští rok."
Vytisknout

Diskuze: S kolika auty pojede Mercedes v roce 2014?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Spengler neví, u koho bude příští rok jezdit

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud