Paffetta penalizace překvapila

iM2, 4. června 2013, 17:51 Google+

Gary Paffett připustil, že byl překvapen penalizací, kterou obdržel za souboj s Martinem Tomczykem během nedělního závodu v rakouském Spielbergu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Jezdec Mercedesu se opět dostal do křížku s traťovými komisaři po nedělním souboji s Martinem Tomczykem. Brit vyvezl Němce až za obrubník při vzájemném souboj v zatáčce číslo 3. Nicméně přitom nepřivodil žádné poškození na M3 DTM týmu RMG BMW a Tomczyk byl schopen pokračovat.

Přesto dostal jezdec Mercedesu penalizaci, o které se podle jeho slov dalo diskutovat. Penalizace pro Paffetta se jeví jako ještě přísnější ve světle souboje mezi Mortarou a Wittmannem. Mladý Němec přitom do Audi RS5 DTM hodně praštil. Ke kontaktu mezi BMW a Audi došlo po poslední zastávce Audi, kdy chtěl Mortara získat druhé místo. Ital byl nucen zastavit na konci kola ještě jednou a loňský vítěz z Rakouska tak dojel až na 15. místě, po startu ze 3.

"Dostal jsem penalizaci za předjížděcí manévr na Tomczyka - to je sporné. Dostal jsem penalizaci 2 vteřin během první zastávky, které mě ale stály zhruba 5 vteřin. Když uvážím, jak závodí někteří další jezdci, tak mě překvapuje, že jsem penalizaci dostal zrovna já," diví se vicemistr DTM.

Podle Brita bylo možné dosáhnout na 6. místo, nebýt zmíněné penalizace 2 vteřin během první zastávky. "Na pneumatikách prime jsme jezdili lepší časy na jak na pneumatikách option. Jenže těch 5 vteřin, co jsme ztratili, nás stálo opravdu hodně.

Měli jsme potenciál na to, být 6. Tento víkend jsme měli v kvalifikaci k dispozici lepší vůz, v závodu byla naše rychlost také dobrá a udělali jsme obecně pár věcí dobře. V porovnání s jezdci na špici se moje rychlost jevila jako dobrá. Rychlost na pneumatikách prime (tvrdší směs) byla výborná." Paffett je momentálně v šampionátu na 6. místě společně s Wernerem. Na svém kontě má 22 bodů.

Vytisknout

Diskuze: Paffetta penalizace překvapila

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris, Christian

Vietoris: Musíme se zlepšit

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud