Vietoris: Musíme se zlepšit

iM2, 4. června 2013, 17:37 Google+

Jezdec Mercedesu, Christian Vietoris, připustil, že se Mercedes musí zlepšit. Stuttgartská hvězda zatím nemá na konkurenci především v sobotních kvalifikacích. Aby mohla v roce 2013 vítězit, potřebuje tedy zapracovat především na rychlosti na jedno kolo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris, Christian

Vietoris, Christian | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Po dobré strategii týmu HWA dokázal Christian Vietoris dojet na 7. místě. Jenže, stejně jako jeho týmové kolegy, i Christiana sráží především výsledky sobotních kvalifikací (startoval až jako 16.). V sobotu byl nejrychlejší Gary Paffett, který se kvalifikoval jako 9., nicméně na startovním roštu stál na 8. místě (díky penalizaci Rockenfellera).

"Náš největší problém je rychlost v sobotu. Vloni přitom auto bylo v kvalifikacích rychlé - byli jsme schopní bojovat o pole position. Potřebujeme najít správný kompromis mezi sobotou a nedělí. Musíme se v této oblasti zlepšit, abychom v neděli mohli začínat z lepších pozic," popisuje Vietoris.

V neděli už byl Christian rychlý, což jen ukazuje, že auto rychlost má. Navíc Vietoris i Wickens dokázali svá jediná pódiová umístění v DTM získat až v tomto roce, Němec na Hockenheimu a Kanaďan na Brands Hatch, takže v neděli se Mercedes může měřit s nejrychlejšími.


Vloni se Christian spíše hledal, letos je zatím nejlepším jezdcem Mercedesu

"Nemusíme mluvit o autě, protože naše závodní rychlost je dobrá - to dokládají dvě pódiová umístění Mercedesu v prvních dvou závodech. Musíme získat maximum z našeho auta a snažit se ho celkově zlepšit. Jsem si však jistý, že budeme opět bojovat o podia a vítězství," říká průběžně pátý muž celkového hodnocení (25 bodů) a nejlepší zástupce Mercedesu.

Vytisknout

Diskuze: Vietoris: Musíme se zlepšit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller, Mike

Rockenfeller po ztrátě vedení: Nic se neděje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud