Co v Británii zastavilo Farfuse?

iM2, 30. května 2013, 21:01 Google+

Augusto Farfus byl po svém technickém problému na Brands Hatch zklamaný. Brazilce připravil o možné druhé místo problém s převodovkou vozu M3 DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Farfus, Augusto

Farfus, Augusto | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Na Hockenheimu Augusto Farfus zářil štěstím, na Brands Hatch bylo naopak v jeho tváři patrné velké zklamání. Jezdec BMW jezdil na 2. místě, které by mu zajistilo zvýšení vedení v tabulce hodnocení DTM, jenže pak se jeho M3 DTM rohodla, že dál už nepojede. "Bohůžel nevím přesně, co bylo příčinou," suše odpověděl po závodu pilot.

"Prostě jsem najednou nemohl řadit," pokračoval. Bylo jedno, jestli se snažil zařadit směrem nahoru nebo dolu, ani jedno nešlo. Po chvíli zastavil na okraji dráhy a pokusil se ještě jednou s autem najít společnou řeč: "Snažil jsem se řadit, jenže po chvíli už nešel ani motor." Startovní rovinka přitom nebyla zrovna vhodným parkovacím místem.

"Najednou se odporoučela celá elektronika. Ztratil radiovou komunikaci s boxy. Pokusili jsme se ho dostat zpět," objasňuje dále šéf BMW, Jens Marquardt. Jezdci už ale bylo poměrně jedno, kde jeho závod skončí. Maršálové se rozhodli pro riskantní krok, když jeho vůz zapřáhli za BMW X5 a přetáhli ho na druhou stranu cílové rovinky pouze pod žlutými vlajkami.

"Technický defekt je nejhorším možným důvodem k odstoupení ze závodu. Navíc je velkou smůlou, že se to stalo, když jsem byl druhý. Za celý loňský rok jsme nezažili jediný technický problém a letos už ve druhém závodu, to je prostě škoda," zakončil pilot týmu RBM BMW.

Vytisknout

Diskuze: Co v Británii zastavilo Farfuse?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller, Mike

Rockenfeller: RS5 není nejrychlejší v poli

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud