WEC: Matteo Cairoli stoupá po žebříčku, s Porsche dostává novou příležitost

iM3, 28. února 2017, 07:35 Google+

Italský závodník Matteo Cairoli patří do programu nové generace závodníků automobilky Porsche. Na člena takzvaného programu Porsche Motorsport Junior čeká kompletní sezona v Mistrovství světa vytrvalostních závodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Matteo Cairoli

Matteo Cairoli | foto: Adrenal Media

Sdílejte článek

Dvacetiletý Cairoli loni obsadil druhé místo v Porsche Mobil 1 Supercup a mimo jiné startoval v šampionátu ELMS a hned při své debutu vyjel týmu Proton pole-position. Cairoli zůstane věrný stáji Proton i letos, nicméně se přesune do světového šampionátu WEC.

Matteo Cairoli nastoupí za Dempsey Proton Racing pravděpodobně s loňskou specifikací Porsche 911 v kategorii GTE-Am. Za volatem se bude střídat s týmovým šéfem Christianem Riedem a šampionem ADAC formule 4 z roku 2015 Marvinem Diestem, který loni působil v německé sérii ADAC GT.

V GTE-Am budou o vavříny bojovat s dalšími čtyřmi vozy. Do letošního ročníku je přihlášeno Porsche týmu Gulf Racing, Aston Martin a dvojice Ferrari 488 stájí Spirit of Race a Clearwater Racing.

Matteo Cairoli má letos za sebou již dva závody. Nejprve startoval s týmem Manthey Racing v 24h v Dubaji, kde si s týmovými kolegy vyjel druhé místo v cíli. Za Manthey nastoupil i v 24h v Daytoně, ale jejich Porsche odstoupilo už po 61 kolech.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Matteo Cairoli stoupá po žebříčku, s Porsche dostává novou příležitost

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Volvo

WTCC: Volvo se rozrostlo, Thed Björk bude mít dva týmové kolegy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud