Werner: O podium jsem v zimě sníval

iM2, 7. května 2013, 16:56 Google+

Dirk Werner o víkendu získal svoje první podiové umístění v DTM. Po slabém kvalifikačním výsledku se v závodu probojoval až na druhé místo. Není divu, že se po závodu cítí jako vítěz.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Werner, Dirk

Werner, Dirk | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Taková stíhací jízda, jakou předvedl Dirk Werner, je v DTM k vidění jen málokdy. Na Hockenheimringu se probojoval jezdec BMW z 20. místa na startu až na 2. místo v cíli. Na vítězného Farfuse ztratil pouhé 4 vteřiny. "Byl to magický závod se spoustou akce nejen pro mě, ale i pro všechny ostatní. Teď se dá opravdu dobře předjíždět, když máte dobré auto. Je to [přejíždění] opravdu třída."

Jezdec nezapomněl pochválit ani strategii svého týmu, bez které by podobná stíhací jízda nebyla možná. Werner jel v neděli v DTM svůj 11. závod, poprvé stál na podium, přitom po zpackané kvalifikaci měl úplně jinou náladu: "V neděli ráno jsem vůbec nechtěl odjet na závodní okruh, dlouho jsem se převaloval v posteli. V neděli večer jsem jsem naopak do ní dlouho nechtěl.

Je skvělé vidět, že v závodu můžete svoji pozici takovým způsobem vylepšit. Po další nepovedené kvalifikaci není nutné být deprimovaný. Během zimy jsem sníval o tom, že se v DTM postavím na podium. Když jedete na druhém místě a najíždíte do posledního kola, je to neuvěřitelný pocit.


Dirk má pro letošní sezony nové zbarvení vozu

Pochopitelně jsem nepočítal s takovým výsledkem, ale jako závodní jezdec vždy tlačíte a snažíte se získat maximum. Myslím, že i pro fanoušky je skvělé, když se závodní vozy na dráze předjídějí. Podle mě tohle byl závod na jedničku s hvězdičkou, diváci mají dle mě stejný názor," říká 31 pilot týmu Schitzer.

"Pomohl mi výjezd safety caru, poté jsem byl schopný neuvěřitelně dlouho kroužit na jedné sadě gum. Na závěrečných 6 kol jsme nasadil pomalejší Prime směs, ale to už nebyl problém."

Vytisknout

Diskuze: Werner: O podium jsem v zimě sníval

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mortara, Edoardo

Od roku 2016 DTM s turbomotory?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud